Trio olakšao posao Sitiju, veliki majstor Beloti

Laport, Marez i Aguero napravili razliku u Brajtonu, evrogol napadača Torina, Liverpul ima najboljeg asistente u Premijer ligi među defanzivcima
783 pregleda 0 komentar(a)
Siti je odbranio titulu prvaka Engleske, Foto: Reuters
Siti je odbranio titulu prvaka Engleske, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2019. 16:39h

Rijad Marez nije bio toliko bitan igrač u koncepciji Mančester sitija kako je zamislio Pep Gvardiola kada ga je prošlog ljeta za 60 miliona funti doveo iz Lestera.

Alžirac, jedino pravo pojačanje “građana” u ljetnjem prelaznom roku, došao je da podigne ionako visok nivo klase Sitija, ali je više uticao na kvantitet nego na kvalitet šampiona Engleske.

Dao je sedam golova na 27 utakmica u Premijer ligi, ali je posljednji od njih, prije dva dana makar bio u njegovom stilu - pogodio je za 3:1 kada je lažnjakom prebacio loptu s lijeve na slabiju desnu nogu i matirao golmana Metjua Rajana.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Mirante (Roma) - u prvih pola sata derbija sa Juventusom je zaustavio tri zicera Paula Dibale i Emrea Džana. On je junak iz sjenke u velikoj pobjedi “vučice”.

ODBRANA

Laport (Mančester siti) - Pep Gvardiola je još prošle sezone napomenuo da je Laport najvažniji štoper u ekipi. U Brajtonu se vidjelo i zašto - Laport je dao gol kojim je Siti preokrenuo i lansirao tim ka tituli.

Aleksander-Arnold (Liverpul) - kod oba gola Sadija Manea protiv Vulverhemptona je bio asistent. Namjestio je 12 pogodaka u ligi ove sezone, što je najbolji učinak defanzivaca ikada.

Konate (Lajpcig) - Bajern je želio pobjedu kojom bi obezbijedio titulu, ali je odbrana Lajpciga bila spremna na sve.

SREDINA

Marez (Mančester siti) - imao je komplikovanu sezonu, nije ni bio prvotimac, ali je maestralnim lažnjakom u Brajtonu i golom za 3:1, dao doprinos.

Vidal (Barselona) - Čileanac je u finišu sezone je bitno popravio utisak, ali ga je Barsa eliminacijom od Liverpula pokvarila.

Korne (Lion) - bio je dvostruki strijelac na “Velodromu”, pa je Marsej definitivno ostao bez šansi da izađe na evropsku scenu. Lion je, s druge strane, blizu Lige šampiona.

Tadić (Ajaks) - srpski vezista ima sezonu iz snova - kao strijelac i asistent je učestvovao u čak 58 golova Ajaksa ove sezone.

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - ne postoji uspjeh “građana” u kojem popularni Kun nije imao velike, vjerovatno i najveće zasluge. Navijači Sitija ne žele ni da pomisle šta bi bilo da nije pogodio samo 83 sekunde nakon vođstva Brajtona u posljednjem kolu.

Mane (Liverpul) - s dva pogotka u posljednjoj rundi je došao do brojke od 22, što je bilo dovoljno da podijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa Mohamedom Salahom i Pjer-Emerikom Obamejangom.

Beloti (Torino) - postigao je gol kola - iz voleja, polumakazicama je pogodio za 3:2 protiv Sasuola, pa Toro još vjeruje da može do Lige Evrope.

Bonus video: