Želimo uzbuđenje, igrače koji će da se brane kao da brane svoje živote

Junajted je sezonu u Premijer ligi završio na šestom mjestu, porazom od Kardifa (0:2) na svom terenu, sa 32 boda zaostatka za šampionom Mančester sitijem
647 pregleda 0 komentar(a)
AP, Foto: AP
AP, Foto: AP

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da svaki igrač koji ovoga ljeta bude došao na Old Traford mora da se uklopi u kulturu i istoriju kluba.

Junajted je sezonu u Premijer ligi završio na šestom mjestu, porazom od Kardifa (0:2) na svom terenu, sa 32 boda zaostatka za šampionom Mančester sitijem.

Ekipa je imala najlošiji start u Premijer ligi, kada je Solskjer u decembru zamijenio otpuštenog Žozea Morinja.

Junajted je tada igrao dobro, bio je u konkurenciji za prve četiri ekipe, ali je u posljednjih 12 utakmica u svim takmičenjima pobijedio samo dva puta.

Solskjer se priprema za dovođenje igrača u ljetnjem prelaznom roku.

"Moraš da imaš određeni stav ako želiš da postaneš fudbaler Mančester junajteda. Moraš da imaš kvalitet, a naši navijači žele da gledaju uzbudljive igrače. Želimo da ustajemo sa naših sjedišta. Želimo da vidimo defanzivce koji se brane kao da brane svoje život, to je najvažnije", rekao je Solskjer, prenijeli su britanski mediji.

"Pokušavamo da naučimo naše igrače i našu djecu da budu pravi ljudi. Najbolji igrači koje smo imali, uvijek su bili najbolji ljudi. To je uvijek bilo u kulturi kluba. Moraš da poseduješ radnu etiku. Skautiramo tržište, pokušavamo da pronađemo prave igrače", dodao je norveški trener.

On je rekao navijačima da budu strpljivi i obećao im je da će dati sve od sebe u pokušajima da klubu vrati staru slavu.

Bonus video: