Misterija: Selektor koji ne dolazi ne posao, ne razgovara sa igračima, ne vodi utakmice...

Luis Enrike je 26. marta u 14.30, samo šest sati prije utakmice na Malti, objavio da neće voditi selekciju, a iz španskog saveza objašnjeno je da su razlozi porodične prirode
3606 pregleda 2 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: AP
Luis Enrike, Foto: AP

Nevjerovatna situacija u fudbalskoj reprezentaciji Španije - "crvena furija" zvanično ima selektora, koji, međutim, ne dolazi na posao, ne komunicira sa medijima, neće voditi naredne dvije utakmice, a da niko ne zna zbog čega.

Luis Enrike je danas objavio spisak igrača za utakmice sa Farskim ostrvima i Švedskom u kvalifikacijama za EURO 2020, ali nije bio prisutan na pres-konferenciji, a neće biti ni sa ekipom.

"Luis Enrike neće biti na mečevima iz istog razloga zbog kojeg je morao da napusti ekipu u martu, prije meča sa Maltom", rekao je sportski direktor FS Španije Hose Molina.

Luis Enrike je 26. marta u 14.30, samo šest sati prije utakmice na Malti, objavio da neće voditi selekciju, a iz španskog saveza objašnjeno je da su razlozi porodične prirode.

Od tada do danas ostali su nepoznati detalji zbog kojih je Enrike naprasno napustio nacionalni tim.

Od tada komunicira samo sa predsjednikom saveza Luisom Rubijalesom, a kako prenose mediji nijednom nije nazvao nekog od igrača ili kandidata za reprezentaciju, niti uživo gledao utakmice...

Na pitanje da li je Luis Enrike, zapravo, napustio funkciju, Molina je, međutim, odgovorio:

"Ne, ne. Njegova i naša posvećenost su maksimalni".

Bonus video: