ODLUKA DISCIPLINSKE KOMISIJE

Jezeru tri boda za zelenim stolom nakon administrativnog propusta Koma

Meč je odigran 12. maja i završen je bez pobjednika (1:1), ali je Jezero kasnije uložilo žalbu, koju je FSCG uvažio
1167 pregleda 0 komentar(a)
Druga liga, Foto: FSCG
Druga liga, Foto: FSCG
Ažurirano: 20.05.2019. 21:15h

Borba za opstanak u Drugoj fudbalskoj ligi dodatno je dobila na neizvjesnosti nakon odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza.

FSCG je, naime, danas utakmicu 34. kola Jezero-Kom registrovao službenim rezultatom 3:0 za domaćina.

Meč je odigran 12. maja i završen je bez pobjednika (1:1), ali je Jezero kasnije uložilo žalbu, koju je FSCG uvažio.

"U žalbi se ukazuje na član 19 stav 1 Propozicija o takmičenju Druge fudbalske lige u kojem je jasno naznačeno: „klub je obavezan da započne i završi prvo poluvrijeme sa najmanje tri igrača mlađa od 21 godine, koji ne mogu biti strani državljani“. Kom je meč započeo sa tri igrača mlađa od 21 godine, međutim, u 43/44. minutu igrač Koma Žarko Popović, koji je bio jedan od navedene trojice mlađih igrača od 21 godine, dobio je crveni karton. Stručni štab Koma, iako je na klupi imao tri U21 igrača, nije izvršio zamjenu kojom bi u igru uveo jednog od njih, pa je prvo poluvrijeme završio sa dva igrača mlađa od 21 godine. Time je prekršio član 19 Propozicija o takmičenju Druge lige Crne Gore", stoji u saopštenju Disciplinske komisije.

"Komisija za takmičenje FSCG razmotrila je navode Žalbe FK „Jezero“, pa je uvidom u zapisnik o odigranoj utakmici utvrdila da su navodi u Žalbi FK „Jezero“ u potpunosti tačni, te je na osnovu člana 67 stav 1 tačka 10 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG i člana 19 stav 1 Propozicija takmičenja Druge lige odlučila kao u izreci ove Odluke", navodi se na sajtu FSCG.

Ako ova odluka ostane na snazi Kom će imati 59 bodova i svakako sa drugog mjesta ide u baraž za popunu Prve lige, jer ima četiri više od

Jezero, s druge strane, imalo bi 45 pred posljednje kolo u kojem gostuje direktnom konkurentu za opstanak - Igalu, od kojeg ima dva boda više, ali je i slabije u međusobnom skoru.

Iz Druge lije ispadaju dva posljednjeplasirana tima, a na 43 boda je i Dečić, koji u posljednjoj rundi gostuje odavno prežaljenim Beranama.

Preporučujemo za Vas