Tandem „Roberi” postao dio istorije, zvijezda Sterling

Protekli vikend će se pamtiti i po Bajernovoj titulu u Njemačkoj i oproštaju legendi Frenka Riberija i Arjena Robena od "Alijanc arene"
1134 pregleda 0 komentar(a)
Titula za kraj velike ere: Roben i Riberi, Foto: Reuters
Titula za kraj velike ere: Roben i Riberi, Foto: Reuters

Opšti je utisak da je Bernardo Silva bio najbolji igrač Mančester sitija u sezoni u kojoj je osvojena tripla kruna u Engleskoj, ali isto tako nema dileme da je Rahim Sterling opet pokazao da je izrastao u fudbalera vrhunske klase.

Sterlingov napredak u radu s Pepom Gvardiolom najbolje se vidi u brojkama, jer je posljednje dvije sezone u svim takmičenjima dao 49 golova na ukupno 97 utakmica.

Protekli vikend će se pamtiti i po Bajernovoj titulu u Njemačkoj i oproštaju legendi Frenka Riberija i Arjena Robena od "Alijanc arene".

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Donaruma (Milan) - daleko od toga da je za Milan bilo sve stvar rutine protiv Frozinonea u pretposljednjem kolu. Donaruma je kod 0:0 odbranio penal, kasnije su Pjontek i Suso u napadu odradili svoj dio posla, pa "rosoneri" i dalje vjeruju u Ligu šampiona.

ODBRANA

Kulibali (Napoli) - Napolitanci nisu uradili velike stvari ove sezone, ali Kulibali drži nivo i pokazuje da je top klasa. U ovom momentu, možda je samo Virdžil van Dajk cjenjeniji od Senegalca na poziciji štopera.

Barzalji (Juventus) - svjetski prvak sa Italijom, osvajač osam uzastopnih titula šampiona Italije sa Juventusom na kraju sezone završava karijeru.

Zinčenko (Mančester siti) - Ukrajinac je Sitijeva talija u domaćim takmičenjima. Kada je on na terenu "građani" ne gube - ove sezone je odigrao 24 utakmice u Premijer ligi, FA kupu i Liga kupu Engleske. Siti je sva tri takmičenja i osvojio...

SREDINA

Soler (Valensija) - Valensija će opet igrati u Ligi šampiona. Soler je u posljednjem kolu u Valjadolidu otvorio put ka pobjedi.

Riberi (Bajern) - osvojio je sve što je mogao sa Bajernom. Ispisao je istoriju kao jedini igrač koji je Bundesligu osvojio devet puta...

Roben (Bajern)..., jedan trofej manje ima Roben. Popularni tandem "Roberi" na kraju sezone napušta Bavarsku.

Haverc (Bajer) - trenutno jedan od najtraženijih njemačkih talenata. Odveo je Bajer u Ligu šampiona sa 19 pogodaka i tri asistencije.

NAPAD

Sterling (Mančester siti) - imao je još jednu sezonu sa 20+ golova čime je samo potvrdio koliko je napredovao pod komandom Pepa Gvardiole u Sitiju. Het-trik u finalu FA kupa je stavio tačku kako dolikuje.

Falkao (Monako) - pao je Amijen u Kneževini u pretposljednjem kolu golovima Kolumbijca i Golovina, pa je Monako valjda prebrinuo brige oko opstanka u sezoni koju će pokušati što prije da zaboravi.

Ben Jeder (Sevilja) - francuski napadač je konstantno dobar - u Primeri je ove godine upisao 18 pogodaka i devet asistencija.

Bonus video: