Crna Gora - Srbija, finale na Čičinom memorijalu: Kadeti bolji od Bugarske nakon penala

,,Sokoli“ su imali prednost od 3:0, međutim, dozvolili su protivniku da se vrati u igru, ali na kraju ipak slavili poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca - 6:5
1050 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od utakmica mlađih selekcija Crne Gore i Srbije, Foto: FSCG
Sa jedne od utakmica mlađih selekcija Crne Gore i Srbije, Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Bugarsku na startu Memorijalnog turnira ,,Miljan Miljanić“ u Beogradu.

,,Sokoli“ su imali prednost od 3:0, međutim, dozvolili su protivniku da se vrati u igru, ali na kraju ipak slavili poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca - 6:5.

"Odigrali smo veoma dobro prvo poluvrijeme. Ipak, u nadoknadi smo primili gol i pokvarili utisak o nastupu u prvom dijelu utakmice. U nastavku smo bili dosta nesigurni i nervozni, vjerovatno i zbog nekih izmjena koje smo morali da napravimo zbog povreda. Imali smo i problema na fizičkom planu, ali smo uspjeli da riješimo meč u svoju korist. Slijedi nam utakmica sa Srbijom, nadamo se da ćemo uspjeti da budemo što sigurniji tokom svih 90 minuta", kazao je selektor Slobodan Drašković.

Crna Gora je povela već u 3. minutu, kada je Anastas Pemerski postigao autogol. Sedam minuta kasnije bilo je 2:0 za našu reprezentaciju zahvaljujući golu Jovana Dašića. U 23. minutu bilo je 3:0 za Crnu Goru, pogodak je postigao Ognjen Bakić nakon asistencije Andreja Bajovića.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Bugarska je smanjila zaostatak preko Martina Hajdarova.

Bugari su u nastavku postigli još dva gola, u 60. i 86. minutu mrežu naše selekcije tresao je Martin Smolenski.

Ipak, Crna Gora je bila bolja u izvođenju jedanaesteraca i tako zakazala duel sa Srbijom u finalu turnira, koje je na programu 23. maja od 17 časova.

Bonus video: