NIJE SIGURAN DA LI ĆE BITI TRENER

Venger: Sada sam na rasrkšću, ponovo ćete me vidjeti u fudbalu

On je rekao da se ove godine bavio dobrotvornim radom, konferencijama i da je u tome uživao, pošto je u svemu tome manje stresa
832 pregleda 1 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters

Bivši trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je srpeman da se vrati fudbalu, ali možda ne i trenerskom poslu.

Venger je na kraju sezone 2017/2018 poslije 22 godine napustio Arsenal.

On je tada rekao da će početkom 2019. godine preuzeti novi klub.

"Mislio sam da ću se vratiti trenerskom poslu brzo, ali uživao sam u distanci. Sada sam na rasrkšću. Ponovo ćete me vidjeti u fudbalu. Kao trenera... Ne znam", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji.

On je rekao da se ove godine bavio dobrotvornim radom, konferencijama i da je u tome uživao, pošto je u svemu tome manje stresa.

"Imam bolji pogled šta se dešava. Vidim greške trenera i ne plaćam cijenu za njih. Želim da podijelim ono što sam naučio, pošto mislim da je život koristan jedino ako, u određenoj fazi, podijeliš svoje znanje. Na koji način će to biti, da li će biti samo u pobjedama u fudbalskim utakmicama ili na drugi način? Tu odluku moram brzo da donesem. Fudbal je moja strast. Vratiću se uskoro, ali ne mogu reći u kom svojstvu", naveo je Venger.

On je od 1996. godine osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi i sedam FA kupova sa Arsenalom.

"Nedostaje mi takmičenje i nedostaje mi Arsenal, pošto sam tamo ostavio srce. Klubu sam dao 22 godine života. Svaki minut je bio posvećen klubu i nedostaju mi vrijednosti koje smo tamo razvili. Navijam za Arsenal, on će zauvijek biti moj klub", dodao je francuski trener.

Venger još nije uživo gledao Arsenal otkako je otišao, a tako će biti i za finale Lige Evropa, protiv Čelzija, 29. maja.

On je nezadovoljan time što će fudbaler Arsenala iz Jermenije Henrih Mhitarjan propustiti utakmicu pošto nije mogla da mu se garantuje bezbjednost u Bakuu.

"To je pomalo i košmar za navijače. Ekipe nemaju problema, žive u idealnim uslovima, imaju privatni avion, lijepa mjesta u biznis klasi. Ali, o navijačima se radi. Situacija sa Mhitarjanom ne treba da se dešava u fudbalu. Mislim da nije normalno da 2019. godine u Evropi, sofisticiranim demokratijama, ne možeš da igraš fudbal iz političkih razloga", rekao je Venger.