Brnović: Možda je moja greška što nisam doveo alternativu sličnu Vujačiću

"Kada nema Vujačića, napad ne funkcioniše na pravi način. Možda je moja greška što nisam još jednog doveo takvog kao alternativu, jer kada gradite takav stil igre onda je sasvim teško da uđete u šanse", kazao je Brnović nakon poraza od Sutjeske
2525 pregleda 5 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: BORIS PEJOVIC
Branko Brnović, Foto: BORIS PEJOVIC
Ažurirano: 25.05.2019. 21:29h

Cijelo proljeće Budućnost se nadala da može da uhvati Sutjesku na prvom mjestu, a sezonu je završila sa rekordnim minusom - devet bodova, većim od onog koji je imala i na polusezoni, kada su Nikšićani bili na plus sedam.

Na zatvaranju sezone, u meču posljednjeg kola, Budućnost je u derbiju bez velikog rezultatskog značaja izgubila od Sutjeske pod Goricom 2:0 i doživjela prvi proljećni poraz.

Trener Budućnosti Branko Brnović kaže da nije opravdanje što je njegova ekipa igrala bez nekoliko najvažnijih fudbalera - Vujačića, Mijića, Ivanovića, Mirkovića, Stoiljkovića, pa čak i bez Milića, koji se povrijedio u 20. minutu.

"Čestitke Sutjesci na tituli i pobjedi, najlakše je reći da nije bilo sedam igrača i tražiti opravdanje. Ja nikad ne tražim opravdanje, ovi momci koji su izašli na teren morali su malo više da opravdaju moja očekivanja, jer stalno govorim da imamo veliki broj igrača, da imamo dobre zamjene, ali danas nismo to pokazali", kazao je Brnović, koji posebno žali za povrijeđenim napadačem Vujačićem.

Njegov nastup je pod znakom pitanja i u četvrtak u finalu Kupa protiv Lovćena

"Kada nema Vujačića, napad ne funkcioniše na pravi način. Možda je moja greška što nisam još jednog doveo takvog kao alternativu, jer kada gradite takav stil igre onda je sasvim teško da uđete u šanse. Mi smo ipak danas imali dvije ili tri, ali kada nema Vujačića nema ni golova, to se odrazilo, ne samo danas nego i na nekoliko prethodnih utakmica", istakao je Brnović.

Podgoričani se okreću utakmici u kojoj spasavaju sezonu - finalu Kupa protiv Lovćena u četvrtak.

"Žao mi je što smo prekinuli seriju od toliko utakmica bez poraza. Mislim da to nije smjelo da se desi danas, bez obzira na to što nije igralo toliko igrača. Čeka nas Kup, naša obaveza je da uzmemo trofej - zbog kluba, zbog navijača. Neće biti lako, Lovćen je itekako dobra ekipa, da su imali svoj stadion možda bi se borili za Evropu, a ne bili u baražu za opstanak, tako da se niko ne zavarava da će to biti laka utakmica. Posebno ako ne bude Vujačića, nemamo ni dva štopera, koji imaju kartone, tako da moramo dobro da se spremimo i da damo 100. U tom slučlaju neće biti problema. U posljednje tri utakmice nije ono što ja hoću, malo sam sam razočaran zbog toga, ali to je opoema za igrače, za mene, za sve u klubu", kazao je Brnović.

Bonus video: