Šok u Sevilji: Barsa bez duple krune, Valensija osvojila Kup kralja!

Klub sa "Mestalje" osvojio prvi trofej nakon 11 godina, senzacionalnom pobjedom nad Barselonom od 2:1 na stadionu "Benito Viljamarin" u Sevilji
2867 pregleda 3 komentar(a)
Slavlje igrača Valensije, Foto: MARCELO DEL POZO
Slavlje igrača Valensije, Foto: MARCELO DEL POZO
Ažurirano: 25.05.2019. 23:35h

Liverpul je prije 18 dana ostavio Lea Mesija i Barselonu bez Lige šampiona, Valensija je večeras "ukrala" Kataloncima već upisani trofej i ostavila ih bez duple krune!

"Slijepi miševi" šokirali su apsolutnog favorita u finalu Kupa kralja u Sevilji, slavili su sa 2:1 i nakon 11 godina osvojili trofej.

Potpuna dominacija Barse na Pirinejima je prekinuta - sezonu nakon što je osvojila oba trofeja, ekipa Ernestea Valverdea mora da se zadovolji samo titulom u Primeri.

Kevin Gameiro je u 21. minutu šokirao favorita na stadionu "Benito Viljamarin" i najavio iznenađenje, nakon dugačke akcije, utrčavanja iz drugog plana, povratne lopte Gaje i vrhunske realizacije nekadašnjeg napadača Sevilje i Atletika.

Iznenađenje je postalo sasvim realno kada izabranici Garsije Torala Marselinja u 34. minutu "ujeli" Katalonce i na drugi način - iz kontranapada.

Soler je bio asistent, a Rodrigo egzekutor - 0:2.

Barselona je uglavnom jalovo kružila oko gola Valensije, u nastavku, Leo Mesi je pogodio stativu, a u 74. minutu i mrežu, šutem iz blizine nakon stative Lenglea.

Ostalo je još 16 minuta, plus pet sudijskog dodatka, ali se Valensija odbranila - i propustila nekoliko šansi da iz kontri dotuče velikog favorita.

Kraj sezone u Španiji, Barsa je osvojila titulu, a Valensija uz plasman u Ligu šampiona slavi svoj prvi trofej nakon više od deceniju.

Bonus video: