Igrači koji su obilježili kolo: Kordić, Krstović i Nikač za sve ukuse

U posljednjem kolu je viđeno 19 pogodaka, skoro četiri po utakmici
250 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Krstović (Zeta), Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović (Zeta), Foto: Savo Prelević

Završena je sezona Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige, ubjedljivim trijumfom Sutjeske (plus devet u odnosu na Budućnost), iako je borba za titulu trajala maltene do pretposljednjeg kola.

Derbi pod Goricom u kojem su Nikšićani potvrdili primat bio je samo jedan u nizu mečeva posljednjeg kola bez rezultatskog značaja, u kojima su šansu mahom dobili mlađi fudbaleri.

Neki su i opravdali očekivanja, u efikasnoj rundi u kojoj je postignuto 19 golova - skoro četiri po utakmici.

Ovo su fudbaleri koji su se istakli na mečevima 36, posljednjeg kola:

Damir Ljuljanović (OFK Titograd) - Podgoričani nisu ostvarili željenu pobjedu, ali im ne bi pomogla - Zeta je slavila protiv Lovćena i potvrdila 3. mjesto, iako je gubila 2:0. U otvorenom meču Titograd je mogao da dobije, ali i da izgubi, a repezentativni golman sačuvao je barem bod na kraju.

Darko Bulatović (Sutjeska) - šezdeset minuta igrao lijevog beka, pola sata štopera - na obje pozicije s lakoćom zaustavljao napade Budućnosti.

Balša Banović (OFK Titograd) - vratio se u finišu sezone nakon dugačke pauze i teške povrede. Mogao bi da bude adut Titograda za Evropu, pod uslovom da se njegov tim kvalifikuje (zavisi od ishoda finala Kupa Budućnost - Lovćen).

Marko Đukanović (Grbalj) - prelijep gol defanzivca Grblja, iz voleja je pogodio suprotne rašlje gola Mornara.

Luka Pejović (Iskra) - kao rukom “pogađao” svoje napadače sa lijeve strane...

Blažo Igumanović (Lovćen) - jedan od iskusnijih u mladom timu Lovćena na Trešnjici, dao lijep gol iz slobodnog udarca.

Đorđe Stešević (Grbalj) - druga utakmica na prvoligaškoj sceni za 16-godišnjeg vezistu, potvrdio talenat, samo treba da radi...

Marko Vučić (Sutjeska) - kreirao prvi gol protiv Budućnosti. Probijao protivnika sa lijeve strane u prvom poluvremenu, a u finišu, kada je vraćen na beka, zatvorio lijevu stranu.

Vladislav Rogošić (Iskra) - dva teledirigovana centaršuta iz prekida za dva gola Iskre protiv Rudara.

Armin Bošnjak (Zeta) - pogodak za pobjedu protiv Lovćena, iako je njegovom timu i bod bio dovoljan za ovjeru prvog mjesta.

Irfan Šahman (Iskra) - izborio penal, asistirao, trčao, kreirao napade... Sjajna forma u finišu sezone, dao veliki doprinos osvajanju 5. mjesta Iskre.

Šo Jamamoto (Petrovac) - odlično je počeo drugu polusezonu, potom je malo usporio, kao i cijeli tim, ali je u meču posljednjeg kola opet potvrdio kvalitet.

Vladan Kordić (Grbalj) - veliki talenat Grblja. Završio sezonu sa 12 golova, ali prvi pogodak koji je postigao protiv Mornara vrijedi barem dvostruko - “makazicama” je pogodio protivničku mrežu, dao možda i najljepši gol sezone.

Milutin Osmajić (Sutjeska) - šampion je igrao bez Boža Markovića, ali se Osmajić golom u 38. minutu pobrinuo da se ne osjeti odsustvo najboljeg strijelca.

Nikola Krstović (Zeta) - sezonu u kojoj je pokupio nagradu za najboljeg strijelca, završio je sa stilom - dva gola glavom, ukupno 17.

Darko Nikač (Iskra) - najbolji strijelac drugog dijela sezone sa 12 golova. Da je igrao za Iskru i jesenas, možda bi se Danilovgrađani borili za Evropu.

Bonus video: