Lajpcigu derbi sa Bajernom, Bačuaji vodi Borusiju ka Ligi šampiona, Osako Keln ka opstanku

Bajern je poražen prvi put od 25. novembra prošle godine u menhengladbahu, kad aje takođe bilo 2:1. "Milioneri" su ostali na trećem mjestu, sa bodom manje od Šalkea
50 pregleda 0 komentar(a)
Miši Bačuaji, Foto: Reuters
Miši Bačuaji, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2018. 19:19h

Derbi između aktuelnih prvaka Bajerna i viceprvaka Lajpciga na "Red Bul areni" pripao je domaćem timu. Lajpcig je slavio nakon preokreta, pošto je kombinovani sastav Bavaraca u 12. minutu izveo sjajnu akciju po desnoj strani, Hames Rodriges je fantastično centrirao a Sandro Vagner glavom sa peterca nebranjivo poslao loptu u mrežu.

Domaćin se nije predavao, pod imperativom borbe za mjesta koje vode u Ligui šampiona imao je neuporedivo veći motiv u odnosu na lidera, koji je praktično već obezbijedio titulu. Izjednačenje Lajpcigu donio je Nabi Keita, koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Bajerna, da bi u nastavku Timo Vrener pokazao zašto je reprezentativac svjetskih prvaka.

On je sjajnom kretnjom izigrao ofsajd zamku gostiju i iskoristio pravovremen pas Nabi Keite da iziđe sam ispred golmana Svena Ulriha i pogodi za preokret i vrijedna tri boda.

&

РБ Лейпциг - Бавария. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2017/18. 27 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Bajern je lider sa 66 bodova, 17 više od prvog pratioca, Šalkea, dopk je Lajpcig sakupio 43 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Ajntrahta u zoni Lige šampiona.

Sjajnim golom Mišija Bačuaija Borusija Dortmund je savladala Hanover sa 1:0 i ostala na mjestu koje vodi u Ligu šampiona.

Bačuaji, koji je došao u Borusiju na pozajmicu iz Čelsija, pogodio je petom poslije kornera sredinom prvog poluvremena, nakon što ga je na startu utakmice stativa spriječila da se upiše.

"Milioneri" su ostali na trećem mjestu, sa bodom manje od Šalkea.

A iznenađenje je priredio Keln, koji prvi put ove sezone nije posljednja ekipa u Bundesligi.

"Jarčevi" su kod kuće rezultatom 2:0 slavili protiv Bajera - Japanac Osako u devetom minutu je doveo Keln u vođstvo, a posao mu je olakšan isključenjem Bajerovog Argentinca Lukasa Alarija u 33. minutu.

Trijumf Kelnu potvrdio je Coiler u nastavku.

Keln, koji je prvi bod osvojio tek u 6. kolu, sada ima 20 bodova, dva više od pretposljednjeg Hamburgera.

Pet bodova je udaljen od zone baraža, a do kraja ima još sedam kola.

Rezultati:

Borusija D. - Hanover 1:0 (Bačuaji 24)

Keln - Bajer 2:0 (Osako 9, Coler 69)

Lajpcig - Bajern 2:1 (Keita 37, Verner 56 - Vagner 12)

Bonus video: