Tumbaković: Peti šešir nije rang Kosova, u pitanju je veoma ozbiljan tim

Gledali smo Kosovo i riječ je o veoma ozbiljnom timu. Definitivno boljem nego što bi moglo da se zaključi iz toga što su kvalifikacije dočekali iz petog šešira
842 pregleda 0 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ljubiša Tumbaković, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 23.09.2019. 08:10h

Prvi dio priprema fudbalske reprezentacije za nastavak kvalifikacija, mečeve sa Kosovom 7. juna i Češkom tri dana kasnije, počeo je danas.

Selektor Ljubiša Tumbaković je na prvi trening izveo 13 igrača, ostali tek treba da se priključe nacionalnom timu.

Crna Gora je u prva dva meča na startu kvalifikacija upisala remi (protiv Bugarske) i poraz (od Engleske), sada slijede novi izazovi.

"Ambicije se ne mijenjaju, očekivanja svi znate. Junski ciklus je kapitalan za nas kada su u pitanju rezultati i moramo da se tako i pripremamo. Zato smo ovo okupljanje i počeli ambiciozno, puno ranije kako bi bilo iz dva dijela. U prvom dijelu je plan da radimo sa igračima koji su ranije završili sezonu u svojim prvenstvima, a u drugom da sve fudbalere uvedemo u pravi ritam", kaže Tumbaković.

Prvi naredni protivnik je Kosovo.

"Gledali smo Kosovo i riječ je o veoma ozbiljnom timu. Definitivno boljem nego što bi moglo da se zaključi iz toga što su kvalifikacije dočekali iz petog šešira. Nisu za peti šešir, imaju kvalitet, ali i mane. Imaju taktičkih propusta i potrebno je da obratimo pažnju na sve ono što bi oni mogli da iskoriste kao svoju prednost kako bi naše prednosti došle do izražaja", kaže Tumbaković.

Crna Gora će dočekati Kosovo bez publike...

"Nikada nije dobro kada nema publike, jer se fudbal igra zbog navijača. Uvijek je lijepo kada imamo podršku i bili bi veoma bitni za nas. Hendikep je, nema sumnje".

Povrede su krojile i ovaj spisak. Nema Stevana Jovetića, Luke Đorđevića...

"Ono što se dogodilo Jovetiću je velika neprijatnost i minus za sve nas. Veliki problem nam predstavlja i povreda Stefana Savića, četvrta ove sezone. Ozbiljna je i ne znamo šta će biti. Nikola Vukčević je imao manju povredu, treniraće, a Adam Marušić je imao terapiju u Laciju, imaće još jedan pregled prije nego naredna dva dana dođe u Podgoricu", istakao je Tumbaković.

Na spisku su samo dva napadača - Stefan Mugoša i Fatos Bećiraj.

"Bio je predviđen i Luka Đorđević, ali je i on povrijeđen. To su dva napadača, ali sistem igre je takav da je i Jovetić, iako ne klasičan napadač bio naš najbolji strijelac".

Na pitanje da li je bilo mjesta sada bilo mjesta za Nikolu Krstovića iz Zete i Stefana Miloševića iz belgijskog Vasland-Beverena, Tumbaković je odgovorio:

"Sve je to proces. Sve ih pratimo, ne bi bilo dobro da se odlučuje samo na osnovu trenutne forme pojedinaca. Ovo je temeljan posao, trudimo se da nikog ne oštetimo, da budemo objektivni. Takav je moj princip rada, ne želim nikog da oštetim, već da u reprezentaciji uvijek budu najbolji".

Prvom treningu "hrabrih sokola" su prisustvovali Danijel Petković, Damir Ljuljanović, Žarko Tomašević, Igor Vujačić, Nikola Vukčević, Dušan Lagator, Marko Bakić, Deni Hočko, Aleksandar Šćekić, Vukan Savićević, Aleksandar Boljević, Fatos Bećiraj i Boris Kopitović.

Bonus video: