Advokat i Petrović uveli Utreht u Ligu Evrope

Utreht je u finalu plej-ofa slavio protiv Vitesa u Arnhemu sa 2:0, nakon 1:1 u prvom meču na svom terenu
2060 pregleda 1 komentar(a)
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Voetbalprimeur
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Voetbalprimeur
Ažurirano: 29.05.2019. 00:13h

Utreht je posljednji holandski tim koji je ugrabio mjesto u Ligi Evrope, nakon trijumfa u dvomeču finala plej-ofa nad Viteseom.

Tim koji predvodi Holanđanin Dik Advokat, a asistira mu crnogorski trener Željko Petrović, slavio je u revanšu u Arnhemu sa 2:0, nakon 1:1 u prvom meču u Utrehtu.

Još jedan "majstorski rad" Advokata i Petrovića, koji su prije tri sezone sarađivali u Sanderlendu i uspjeli čudom da ga spasu ispadanja iz engleske Premijer lige.

Šampion Ajaks i PSV plasirali su se u Ligu šampiona, Fejnord i AZ Alkmar u Ligu Evrope, dok se preostala pozicija u drugom po rejtingu evropskom takmičenju u Holandiji, tradicionalno, traži kroz plej-of između četiri tima (od 5. do 8. pozicije u regularnom dijelu sezone).

Utreht je u polufinalu u dva meča bio bolji od Heraklesa, Vitese od Groningena, da bi se u finalu Utreht revanširao Viteseu za prošlogodišnji poraz, takođe u dvomeču koji je donosio plasman u Evropu.

Ostaje da se vidi da li će Advokat i Petrović nastaviti posao na stadionu "Galgenvard". Čuveni holandski trener je već nekoliko puta najavljivao odlazak u penziju.

Petrović je prije njega bio pomoćnik Rudu Gulitu u Fejnordu, Martinu Jolu u Hamburgeru, Avramu Grantu u Vest Hemu i Gusu Hidinku u Anžiju, a samostalno je predvodio Boavistu, RKC, Uravu reds, Den Hag i Al-Šab iz Emirata.

Bonus video: