Devet golova mladog Norvežanina na Svjetskom prvenstvu!

"Vikinzi" upisali najubjedljiviji pobjedu u istoriji svjetskih prvenstava - 12:0 protiv Hondurasa. Zapamtite ime Erling Braut Holand
2891 pregleda 0 komentar(a)
Dao devet golova nesrećnom Hondurasu: Erling Braut Holand, Foto: Twitter
Dao devet golova nesrećnom Hondurasu: Erling Braut Holand, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.05.2019. 23:23h

Možda U20 reprezentacija Norveške neće stići do osmine finala Svjetskog prvenstva, ali je u posljednjem meču grupe C ostvarila rezultat za strahopoštovanje.

"Vikinzi" su savladali Honduras čak 12:0, a blistao je 18-godišnji napadač Erling Braut Holand, koji je dao čak devet golova!

Mladi napadač je stasavao u Moldeu i očito je mnogo naučio od Ole-Gunara Solskjera, koji mu je bio trener.

Da je u pitanju vanserijski potencijal, govori i činjenica da ga je Red Bul Salcburg doveo 1. januara ove godine za pet miliona eura.

Poslije ovih devet golova, cijena igrača koji je rođen u engleskom Lidsu je vrtoglavo porasla...

Erling-Braut je sin Alf-Ingea Holanda, nekadašnjeg fudbalera Lidsa i Mančester sitija, koji ima dugu istoriju sukoba sa Rojom Kinom.

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda je teško povrijedio koljeno u namjeri da udari visokog Norvežanina, a za prozivke na terenu mu je odgovorio nekoliko godina kasnije jednim od najbrutalnijih startova u istoriji fudbala.

Zanimljivo je da bi Holand junior mogao da završi baš u Mančester junajtedu...

Norvežani su ovom pobjedom oborili rekord na svjetskim prvenstvima. Na SP za seniore je najveću pobjedu upisala Mađarska protiv El Salvadora 1982. godine - 10:1, a do večeras je rekorder bila U20 selekcija Brazila, koja je 1997. porazila Belgiju 10:0.

Zar bi trebalo pominjeti da je Holand oborio sve rekorde?

A jedan dječak je još jednom pokazao da je dostojan nasljednik oca - Timoti Vea je majstorski dao jedini gol u pobjedi nad Katarom, kojom je SAD izborio plasman u nokaut fazu.

Iako je legendarni napadač PSŽ-a i Milana Žorž Vea predsjednik Liberije, njegov sin igra za "jenkije", jer je rođen u SAD.

Bonus video: