Dinamo iz Moskve želi Luku Đorđevića

Na stolu osim ponude otkupa njegovog ugovora od strane Arsenala, pristigla je i neuporedivo izdašnija, za ruske prilike basnoslovna ponuda moskovskog Dinama
1856 pregleda 1 komentar(a)
Đorđević, Foto: Sports.ru
Đorđević, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 31.05.2019. 13:14h

Apsolutni hit Premijer lige bio je Arsenal - ne engleske, ne londonski klub...

Tim iz Tule, sa nadimkom "oružari”, blistao je minule sezone u Rusiji i ostvario prvi, istorijski plasman na evroscenu. Ekipu je predvodio Budvanin Luka Đorđević, sa kojim u timu Arsenal nije izgubio nijednu utakmicu ovog proljeća. Tim je popustio u finišu tek nakon povrede crnogorskog napadača.

U drugoj sezoni pozajmice iz redova prvaka Rusije, Zenita, u kojoj je nosio dres “oružara”, Đorđević je u 23 nastupa u Premijer ligi imao učinak od sedam golova i pet asistencija. Njegovim sjajnim golom u pobjedi nad Lokomotivom (2:0), Zenit je i postao prvak, ali klub sa Krestovskog još nije odlučio da li će crnogorskog reprezentativca vratiti u svoje redove.

No, Luka o tome ne mora da brine... Na stolu osim ponude otkupa njegovog ugovora od strane Arsenala, pristigla je i neuporedivo izdašnija, za ruske prilike basnoslovna ponuda moskovskog Dinama. A to tvrdi prestižni i tradicionalno dobro upućeni “Sport-express”.

Ipak, podatak da najvećeg Đorđevićevog konkurenta za mjesto u Zenitu, ali i u prvoj godini igranja u Arsenalu, Artjoma Dzjubu, njegov agent Žorž Mendeš želi da preseli na Ostrvo, u redove Vulverhemptona, možda ipak otvori prostora našem napadaču da se oproba u Zenitu i Ligi šampiona.

No, u Rusiji je problem ograničenja u broju stranaca koje klub može da prijavi, i zbog kojeg je Đorđević i dat na pozajmicu, iako je bio najbolji u pripremnim utakmicama.

Bonus video: