Petković: Oprez - Kosovo ima dobar tim

1459 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Savo Prelević
Danijel Petković, Foto: Savo Prelević

Crnoj Gori trebaju pobjede kod kuće - zato bi neuspjeh protiv Kosova u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mogao skupo da košta, smatra golman fudbalske reprezentacije Danijel Petković.

Crna Gora je u martu, na startu kvalifikacija, remizirala u Bugarskoj i izgubila kod kuće od Engleske, a da bi se uradilo nešto konkretno u ovom ciklusu, potrebni su i trijumfi...

"Ako želimo da se nadamo do kraja, naravno da ne smije da se desi kiks. Važno je da pobijedimo kod kuće, ići ćemo na to, nemamo od čega da bježimo”, rekao je Petković.

Problemi s povredama su, naravno, prisutni, ali se makar Adam Marušić oporavio.

"Nadamo se da ćemo Stefana Savića vidjeti na terenu. On je u kontaktu sa stručnim štabom, još ne znamo u kakvom je stanju njegova povreda, uskoro očekujemo i tu informaciju - "raportirao" je medijima prvi golman crnogorskog tima.

Osim Savića, koji je na terepijama u Beogradu, reprezentaciji tek treba da se priključe fudbaleri iz "dalekih zemalja" Stefan Mugoša (Južna Koreja), Nebojša Kosović (Kazahstan) i Marko Simić (Uzbekistan), kao i Sead Hakšabanović koji sjutra igra utakmicu za svoj Norčeping, te Filip Stojković koji se oženio prošlog vikenda.

I takva, oslabljena Crna Gora sa optimizom čeka meč sa Kosovom, doduše i sa velikom dozom opreza.

Petković upozorava na protivnika sa kojim se naša selekcija sastaje prvi put:

„Možda je Kosovo za širu javnost ekipa koja pruža neku ležernost, ali njihovi rezultati, igre u Ligi nacija, pa i nedavni remi sa Bugarskom, pokazuju da imaju kvalitet i moramo da budemo jako oprezni i skoncentrisani. Mnogo nam je važna utakmica, posebno jer je kod kuće i nadamo se da ćemo odraditi zadatak na najbolji mogući način”.

Crna Gora traži prvu pobjedu u kvalifikacijama za Euro, i to pred praznim tribinama podgoričkog stadiona.

"Neće biti čako bez publike, prvi put se ove ekipa susrijeće sa tim, sigurno je da će to biti hendikep, jer nam podrška sa tribina mnogo znači”, ističe Petković.

Petković još od januara nije standardan na golu Lorijena, uskoro će možda promijeniti sredinu...

„Fizički se super osjećam, iako nisam branio do kraja. Nadam se da to neće ostaviti traga i da ću ispuniti očekivanja, naravno ako mi selektor pruži šansu”.

Bonus video: