Ostao lakši dio posla: Rudar potvrđuje opstanak?

2435 pregleda 0 komentar(a)
Na korak od opstanka: Fudbaleri Rudara, Foto: Dejan Kandić
Na korak od opstanka: Fudbaleri Rudara, Foto: Dejan Kandić

Ni veliki finansijski problemi, povlačenje glavnog finansijera, nisu rezultatski uzdrmali Rudar, barem ne u mjeri da Pljevljaci izgube status prvoligaša.

Najavio je to prvi meč baraža za Telekom 1. CFL, prije tri dana u Kotoru, kada su izabranici Nenada Vukčevića savladali Bokelj sa 2:0 i napravili ogroman korak ka opstanku.

Sve to, međutim, moraju da potvrde danas u revanšu pod Golubinjom (17.30 h). Radomira Đalovića i društvo čeka lakši dio posla nakon perfektno odrađenog prvog meča, ali i njega moraju da odrade...

"Imamo lijepu zalihu, ali ulazimo u meč kao da je 0:0. Nikakvog opuštanja ne smije da bude", kaže trener Pljevljaka Nenad Vukčević.

Rudar je u prvom meču slavio golovima Eloma Kođai Miloša Zečevića...

"Opstanak bi bio kruna polusezone tokom koje smo prošli dosta toga. Bilo je pobjeda, poraza i teške finansijske situacije u klubu, ali smo se držali zajedno i blizu smo ispunjenja cilja", dodaje Vukčević, koji je preuzeo tim na polusezoni, kada je otišlo mnogo fudbalera, kada se znalo da Pljevljake čeka paklena borba za opstanak.

"Vjerovao sam od starta u ove momke koji su se ponašli profesionalno od prvog dana, još kada smo u januaru krenuli zajedničke pripreme. Nadam se i da ćemo se danas odužiti našoj publici koja će doći u većem broju da nas podrži", kazao je on.

Bonus video: