Janković: Da protiv Kosova ne upadnemo u zamku kao Bugarska

"Kosovo euforično ulazi u utakmice i ta euforija mu daje malo više kvaliteta u igri, ali kada se ulazi emotivno onda to može da bude i loše, obrazlaže Janković
5445 pregleda 2 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Janković, Foto: Filip Roganović
Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Janković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.06.2019. 19:29h

Do utakmice sa Kosovom nije ostalo još mnogo - u petak 20.45 pod Goricom, na redu je duel koji bi mogao mnogo toga da promijeni u borbi crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kosovo, pa gostovanje Češkoj tri dana kasnije u Olomucu - "hrabri sokoli" su pred velikim ispitima.

"Ne bih rekao da su te utakmice prekretnica. Važne su, ali bile su važne i prve protiv Bugarske i Engleske, biće bitne i one koje nas čekaju u septembru i oktobru. Sada mislimo samo na Kosovo i Češku. Imamo jedan bod iz prva dva meča, i to bismo prihvatili pred duele, ali nakon svega što nam se dogodilo u Sofiji bili smo nezadovoljni", rekao je Aleksandar Janković, član stčnog štaba Ljubiše Tumbakovića.

Kosovo nije nepoznanica, iako se radi o mladom, novom timu na fudbalskoj mapi Evrope.

"Dobro smo skenirali narednog rivala, upoznati smo s njegovim kvalitetima. Posmatrali smo stvari iz više uglova. Ozbiljna je to ekipa, to pokazuju i rezultati u Ligi nacija, ali je i mlada, što se vidjelo u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", ističe Janković i dodaje:

"To što su Kosovari mladi može da bude i prednost, ali i ozbiljan nedostatak. Mi ćemo se potruditi da iskoristimo sve njihove mane, ali i da ne upadnemo u zamku u koju je upala nedavno Bugarska. Euforično ulaze u utakmice i ta euforija im daje malo više kvaliteta u igri, ali kada se ulazi emotivno onda to može da bude i loše", obrazlaže Janković.

Koliko može Crna Gora bez podrške publike i kakav će biti meč protiv Kosova pred praznim tribinama stadiona pod Goricom...

"Sve su to bitni faktori, ali uvijek nam je važno da se samo skoncentrišemo na teren. Faliće nam publika, uvijek je to bio božanstven ambijent, ali se trudimo da se izolujemo od svega toga i da mislimo samo na ono što će pokazati teren".

Šta god da se dogodi u duelu sa Kosovom, Crna Gora će odmah morati da se okrene Česima, kojima gostuje narednog ponedjeljka:

"Moramo da budemo spremni za oba meča. Imamo problema i s povredama i sa stanjem igrača koji nisu mnogo igrali, ali neophodno je da ih prezaviđemo", kaže Janković.

Kako stvari stoje, Crna Gora u te mečeve ulazi bez Stefana Savića.

"Savić je povrijeđen, to svi znamo. Još se nije priključio, sve su prilike da se i neće priključiti do kraja priprema", zaključio je Janković.

Bonus video: