Afera u Španiji: Sedam igrača Valjadolida pustili Valensiju da pobijedi

Fudbaleri Valjadolida bili su informisani da Valensija mora da ostvari „duplu pobjedu“, odnosno da vodi poslije prvog dijela igre i u nastavku takođe napravi razliku, što se i desilo
10204 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od mečeva Valjadolida, Foto: AP
Sa jednog od mečeva Valjadolida, Foto: AP
Ažurirano: 04.06.2019. 12:35h

Sedmorica fudbalera Valjadolida, čiji je predsjednik slavni Brazilac Ronaldo, dobila su mito da puste utakmicu protiv Valensije u posljednjem kolu Primere, prenosi španski El Mundo.

U velikoj akciji protiv namještanja u Španiji mediji citiraju izjavu bivšeg španskog fudbalera Karlosa Arande, privedenog zbog umiješanosti u nečasne radnje.

„Sedmorica igrača su potkupljena, nijedan više“, rekao je Aranda, koji se kladio na 10.000 eura da bi zaradio duplo više.

Fudbaleri Valjadolida bili su informisani da Valensija mora da ostvari „duplu pobjedu“, odnosno da vodi poslije prvog dijela igre i u nastavku takođe napravi razliku, što se i desilo.

Valensija je slavila u Valjadolidu 2:0 golovima Karlosa Solera u 36. i Rodriga Morena u 52. minutu i izborila plasman u Ligu šampiona.

Izvještaji iz Španije navode da čelnici dva kluba nisu znali da postoji bilo kakve ilegalne radnje, a pod sumnjom su i mečevi Ueska – Valensija 2:6 i Betis – Ueska 2:1.

Španska policija je zbog sumnje u organizovani kriminal i grupu koja se služi namještanjem uhapsila ukupno 11 osoba, među kojima je kao vođa priveden bivši fudbaler Real Madrida i reprezentativac Španije Raul Bravo.

Bonus video: