Generacija za budućnost Budućnosti

Kao i većina trenera, Rogošić ne želi da izdvaja pojedince, ali se u talentovanoj generaciji ističu Lazar Mijović i Vuk Striković
1886 pregleda 0 komentar(a)
Kadeti FK Budućnost
Kadeti FK Budućnost

Nikola Rogošić, nekadašnji fudbaler Budućnosti, na pravom je putu da podgoričkom klubu obezbijedi lijepu budućnost.

Selekcija koju vodi tri godine nadmoćno je osvojila titulu kadetskog prvaka Crne Gore, favorit je i za duplu krunu, a njegovi dječaci polako izrastaju u igrače sa potencijalom za seniorski tim. Kolo prije kraja prvenstva ekipa sastavljena od igrača rođenih 2002. i 2003. godine ima 12 bodova više od najbližeg pratioca.

- Riječ je o izuzetno talentovanoj generaciji, u kojoj je čak 10 igrača u nacionalnim selekcijama. Ovo je i njihova, naša zajednička treća titula - u svim kategorijama do sada smo bili najbolji u Crnoj Gori. Mislim da smo spojili sve što jedna mlađa selekcija treba da ima - i dobre rezultate i dobar razvoj igrača spremnih da u bliskoj budućnosti konkurišu i za prvi tim - rekao je Rogošić.

Uspjeh njegovog tima je dokaz da je rad u kontinuitetu veoma važan u procesu razvoja igrača.

- Dugo smo zajedno, ova selekcija je na okupu tri godine. Dobro se poznajemo, to se vidi na terenu. Takođe, selekciju smo dopunjavali, ali ne mnogo - sa trojicom igrača, a ukazivali smo šansu i mlađima. Napravili smo dobre stvari, dječaci su zreliji i u omladinskom timu, za koji mogu da igraju naredne dvije sezone, pokazaće koliko mogu - kazao je Rogošić.

Kao i većina trenera, Rogošić ne želi da izdvaja pojedince, ali se u talentovanoj generaciji ističu Lazar Mijović i Vuk Striković. Njih dvojica bi već ovog ljeta mogli da budu priključeni i prvom timu kako bi osjetili i zahtjeve koji ih čekaju vrlo brzo.

- Bili smo dobra grupa, svi su dali doprinos rezultatima i dominaciji na domaćoj sceni. Vjerujem da ćemo 18. juna proslaviti i duplu krunu - istakao je Rogošić, kojem je u stručnom štabu asistirao Miloš Vukčević.

Bonus video: