Tumbaković: Njihova ambicija može da bude dodatni motiv, vjerujem da možemo, želimo i hoćemo

„Svaki pritisak smanjuje učinak i želim da ga svedem na minumu. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da se držimo zajedno – to su komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se željeni rezultat može na taj način lakše ostvariti“, rekao je Tumbaković
3798 pregleda 3 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Filip Roganović
Ljubiša Tumbaković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.06.2019. 13:10h

Oni igraju direktan fudbal, visok presing, imaju dobre pojedince, kazao je Ljubiša Tumbaković na pres konferenciji pred meč sa Kosovom u kvalifikacijama za EURO 2020 (petak, 20.45).

I svjestan je da najave iz gostujućeg tima da će pod Goricom biti ofanzivni i da će igrati na pobjedu – nisu priče u prazno.

„Skautirali smo ih i na zvaničnim i prijateljskim mečevima. Imaju intersantne karakteristike igre, nisu izgubili 12 utakmica, sve to im daje za pravo da tako razmišljaju. Mi nemamo takvu rezultatsku preporuku, ali smo odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Bugarske, kao i 60 minuta protiv Engleske, iako rezultat to ne govori. Njihova ambicija bi mogla da bude dodatni motiv za nas“, rekao je Tumbaković.

Tim se zna, ali se ne otkriva...

„Nemamo mi mnogo prostora za kombinacije, mi imamo i drugu utakmicu, takođe veoma važnu. Mnogo interesantnije je kako pshički pripremiti ekipu za prvi meč. Jedan član delegacije Kosova na žrijebu u Dablinu je rekao da su oni sigurni učesnici EURA, vjerovatno to govori sa pokrićem. Ali, imamo i mi ambicije, ponašaćemo se u skladu sa njima“, kazao je Tumbaković.

Selektor ističe da pritisak imperativa pobjede ne bi trebalo da postoji...

„Svaki pritisak smanjuje učinak i želim da ga svedem na minumu. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da se držimo zajedno – to su komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se željeni rezultat može na taj način lakše ostvariti“, rekao je Tumbaković.

Odbrana je veliki problem Crne Gore – nema Savića, Petković ne brani dugo, Tomašević je bez takmičarskog ritma...

„Riješićemo nekako. Puno nam je značilo što smo se okupili na vrijeme, što smo odradili proces treninga kako smo zamislili. To je neka naša realnost, a mi moramo da idemo sa puno optimizima u izazove i da vjerujemo u momke koji su naši reprezentativci“, rekao je Tumbaković.

Bonus video: