Budućnost ponovo bez pobjede pod Goricom: Samo bod protiv davljenika

Budućnost koju stvara Vladimir Vermezović čeka veliki posao, spoj mladosti i iskustva sada ne funkcioniše, utisak ne može da popravi ni to što srpski stručnjak još nije izgubio od kada je stigao u Podgoricu
5 komentar(a)
Budućnost - Petrovac, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Petrovac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.03.2018. 16:44h

Publiku na stadion vraćaju igre i rezultati, a Budućnost u ovom trenutku nema ni jedno, ni drugo ni treće.

Nakon petog remija u šest mečeva u proljećnom dijelu sezone jasno je kao dan zašto "plave" gleda tek nekoliko stotina navijača - sada je bod sa najvećeg crnogorskog stadiona odnio Petrovac (1:1), i to bez većih problema.

Budućnost koju stvara Vladimir Vermezović čeka veliki posao, spoj mladosti i iskustva sada ne funkcioniše, utisak ne može da popravi ni to što srpski stručnjak još nije izgubio od kada je stigao u Podgoricu.

"Meč je bio zanimljiv za gledanje, ali nama koji smo bili akteri baš i nije. Bila je teška utakmica i znali smo da će da bude, jer je Petrovac veoma nezgodan tim i ekipa koja igra veoma dobro u drugom dijelu sezone", rekao je Vermezović.

Istina, Budućnost je 60 minuta djelovala kao tim koji želi da pobijedi, ali sama želja nije dovoljna - domaćin je imao veliki problem da se nametne, da autoritetom sabije rivala na svoju polovinu i da učini da gol visi u vazduhu.

I iz takve igre sporog ritma aktuelni šampion je došao do vođstva - igrao se 60. minut kada je mladi Dušan Bakić (zamijenio je Petra Grbića koji se povrijedio sredinom prvog poluvremena) centrirao, a kapiten Darko Nikač glavom matirao Stefana Popovića.

Osjetilo se u tom momentu veliko olakšanje na stadionu, ali Petrovčane to nije poremetilo u namjeri da se kući vrate neporaženi, pa je tačno 10 minuta kasnije postavljen konačan rezultat.

Akcija gostiju trajala je gotovo minut, lopta došla do Benjamina Kacića na lijevoj strani, a on na prvoj stativi našao Aleksandra Vujačića koji je pobjegao čuvarima i fantastičnim udarcem "đonom" pogodio mrežu Milana Mijatovića.

I tek tada se vidjelo koliko Budućnost teško izlazi na kraj s protivnikom kada je pod pritiskom, jer za 20 minuta više nije ozbiljnije ugrozila Petrovac, niti je napala protivnika. Zvižduci su bili sve jači, uvrede na račun Vermezovića i igrača čak i neukusne...

"Počeli smo dobro, ali nas je poremetila povreda Grbića, kasnije i Milivoja Raičevića. Imali smo problem, jer smo sve tri izmjene napravili prinudno. Probali smo da iskontrolišemo utakmicu, ali nam ni protivnik nije to dozvolio, jer je imao nekoliko raspoloženih igrača", istakao je Vermezović i osvrnuo se na uvrede s tribina:

"Nisu mi jasne, ali moramo da se nosimo s pritiskom. Čudne su mi uvrede i prozivke, jer su s tribina počele da se čuju tek kada smo dali gol i poveli. Do tada ih nije bilo i to mi je čudno", dodao je bivši trener Partizana.

Petrovac je sada na plus pet u odnosu na posljednji Dečić.

"Čuli smo za pobjedu Dečića, ali ako budemo igrali kao do sada mislim da nećemo imati problema da dođemo do baraža, čak nismo ni bez šanse da opstanemo direktno. Zadovoljni smo bodom protiv Budućnosti, mada smo mogli i do sva tri. Ekipa ima pravi pristup i samo treba ovako da nastavi", rekao je pomoćni trener Petrovca Željko Mrvaljević

JWPlayer video mesto

Bonus video: