Kordoni policije čuvali igrače od najvatrenijih pristalica HSV-a, koji klizi ka Cvajti

Kordoni policije čuvali su igrače od najvatrenijih pristalica HSV-a, jedinog kluba koji nikada nije ispadao iz Bundeslige
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2018. 19:42h

Igrače Hamburgera nije pokrenula ostavka rukovodstva, prijetnje navijača... Slavni klub tone sve niže, a dubinu krize HSV-a pokazala je Herta, koja je slavila u "Parku vukova" i to nakon preokreta.

Poveo je domaćin golom Santosa na asistenciju Filipa Kostića, ali je nedostatak samopouzdanja domaće ekipe Herta iskoristila da golom Austrijanca Lazara, i rezerviste Salomona Kalua još dublje gurne u ponor Hamburger. On je sada još bliži Bundelsligi 2, iako je zadržao sedm bodova minusa od zone baraža, jer je do kraja ostalo samo sedam kola.

Ajntraht nije imao milosti prema Majncu, koji je u zoni baraža, dok je Verder u Augsburgu slavio važnu pobjedu za deseti bod u poljednje četiri utakmic i gotovo siguran opstanak, jer je osam bodova iznad zone baraža.

Menghengladbah je u posljednjem minutu isčupao bod u utakmici sa Hofenhajmom.

A u posljednjem duelu dana Šalke je uz dosta sreće slavio u Volfsburgu, za koji Holanđanin Paul Ferhag nije iskoristio penal a u finišu Robin Knohe je prevario svog golmana. Volfsburga samo bolja gol razlika od Majnca drži iznad zone baraža, dok će Šalke kolo završiti na drugom mjestu sa 49 bodova.

Rezultati:

Augsburg - Verder 1:3 (Kedira 63 - Belfodil 5, 40, Kruze 82)

Hamburger - Herta 1:2 (Santos 25 - Lazaro 56, Kalu 63)

Borusija M. - Hofenhajm 3:3 (Drmić 33, Štindl 72, Ginter 90 - Hubner 13, Kramarić (penal) 58, Grilič 73)

Ajntraht - Majnc 3:0 (Boateng 6, Jović 23, Rebić 41)

Volfsburg - Šalke 0:1 (Knohe (autogol) 86)

Nedjelja: Borusija D. - Hanover (13.30 h), Keln - Bajer (15.30 h), Lajpcig - Bjaern (18 h).

Petak: Frajburg - Štutgart 1:2.

Galerija

Bonus video: