Bez golova u najvećem Evro-azijskom derbiju

Galatasaraj je nulom na najneprijateljskijem stadionu "Šukru Saračoglu" zadržao najveće šanse za naslov prvaka
0 komentar(a)
Galatasaraj, Foto: Twitter.com
Galatasaraj, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 17.03.2018. 18:26h

Galatsaraj je odolio na stadionu najvećeg rivala, "Šukru Saračoglu" i zadržao je najveće šanse za naslov prvaka Turske. Najveći Evro-azijski derbi završen je bez pogodaka, na radost ekipe sa evropskog dijela Bosfora, Galatasaraja.

Galata je sa 54 boda zadržala četiri boda prednosti nad Fenerom i biće vodeća nakon 26. kola, osam kola prije kraja Super lige Turske.

Šansu da priđe na bod zaostatka imaće pobjednik sjutrašnjeg derbija Istanbul - Bešiktaš, a obje ekipe su nakon 25. kola na po 50 osvojenih bodova.

A Galatasaraj je do boda na stadionu Fenera došla zahvaljujući odbranama sjajnog urugvajskog golmana Muslere, koji je nevfjerovatnim odbranama "skinuo" zicere Mehmetu Ekićiju i Alperu Potuku, a u nadoknadi je i golman domaćih Volkan demirel pokzao klasu briljantnom odbranom Belhandi.

Galatasaraj je imao odličnu pripremu pred derbi, pošto su na završnom treningu u subotu njegovu "Turk telčekom arenu" ispunili navijači, koji su nevjerovatnim bodrenjem podigli borbenu gotovost igrača Fatiha Terima. Jedini derbi sa 100 godina rivalstva u Turskoj, između evropskog Galatasaraja i Fenera sa azijske strane Istanbula, bio je prijateljski do 1934. godine kada se jedan sukob igrača prenio i na tribine. Od tada su dva kluba najveći neprijatelji i rivali u Turskoj.

Pogledajte kako je bilo juče na "Turk telekom areni"

Bonus video: