Treća titula, pa povreda Stefana Cicmila: Vratiću se jači

Stameni defanzivac se oporavlja od operacije koljena, nakon povrede zadobijene na meču posljednjeg kola protiv Budućnosti
1670 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Cicmil, Foto: Sport.am
Stefan Cicmil, Foto: Sport.am

Defanzivac Sutjeske Stefan Cicmil osvojo je minule sezone treću titulu u karijeri, četvrti trofej na domaćoj sceni - nakon dva šampionska slavlja se ekipom Budućnosti, trijumfa u Kupu sa OFK Titogradom 2018, predvodio je odbranu Nikšićana do sigurne odbrane trona.

Nije, međutim, imao potpuni razlog za slavlje, i pored impresivne sezone u kojoj Sutjeska nije doživjela poraz kada je on bio u timu. Cicmil je, naime, na meču posljednjeg kola protiv Budućnosti pod Goricom doživio najtežu moguću povredu, kada su mu stradali prednji ukršteni ligamenti koljena.

Od tada je prošlo skoro dvije sedmice, a već je uveliko u procesu oporavka...

- Operiso sam koljeno, mislim rekordnom brzinom, već 3. juna, samo sedam dana nakon povrede. Atroskopski zahvat izvršio je doktor Saša Janković u Zagrebu - kaže Cicmil.

Pred 28-godišnjim defanzivcem je period oporavka, ali i velika volja da se vrati jači na teren.

- Već sam počeo da radim vježbe jačanja mišića noge, uskoro ću 'baciti' štake i početi pravi rad. Nije lako, sve više fudbalera se suočava sa ovakvom povredom, ali uz dobru volju, naravno i veliku podršku porodice, vjerujem da ću brzo na teren - ističe Cicmil.

Njegov saigrač iz Sutjeske, Božo Marković, doživio je prošle sezone sličnu povredu, i vratio se rekordnom brzinom.

- Naravno, treba se ugledati na Boža, ali i na još neke igrače. Nadam se da ću se u novembru vratiti na teren - dodaje nekadašnji štoper Radničkog iz Niša, Spartaka iz Subotice, Mladosti Lučana...

Još ne zna da li ostaje kraj Bistrice.

- Razgovaraću sa upravom kluba, treba da sjednemo. Sve se brzo izdešavalo minulih dana.

Ostao ili ne, i bez obzira na povredu, iza njega je sjajna sezona.

- Cijele godine smo bili kao prava porodica, igrali smo najbolji fudbal i zasluženo smo stigli do trofeja. Drago mi je što sam dao doprinos, ne samo u odbrani, već i golovima - zaključuje Cicmil, koji je dao šest golova u dresu Sutjeske.

Bonus video: