Leković: Ekipa je ostala jedinstvena, momcima su se pridružili i Savić i Jovetić

"Svi znamo šta se desilo, ali najvažnije je da smo uspjeli da sačuvamo grupu, da je ekipa ostala jedinstvena. I Stefan Savić i Stevan Jovetić su bili s timom i prije i poslije utakmice. To dovoljno govori o tome kakva su grupa", rekao je član stručnog štaba "hrabrih sokola"
11525 pregleda 6 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.06.2019. 19:36h

Bez obzira na sve što se tokom jučerašnjeg dana u susret utakmici s Kosovom dešavalo unutar i oko reprezentacije Crne Gore sada mora da se ostavi po strani, poruka je iz tabora naše selekcije.

"Svi znamo šta se desilo, ali najvažnije je da smo uspjeli da sačuvamo grupu, da je ekipa ostala jedinstvena. I Stefan Savić i Stevan Jovetić su bili s timom i prije i poslije utakmice. To dovoljno govori o tome kakva su grupa", rekao je član stručnog štaba "hrabrih sokola" Dragoje Leković.

A da li je Crna Gora stvarno spremna da prevaziđe sve ove probleme koji nisu imali veze s terenom? Na to pitanje vjerovatno niko ne može da ponudi pravi odgovor.

"Igrači su spremni da odgovore izazovima, a prvi naredni je utakmica protiv Češke. Sve što se dogodi neočekivano je teško podnijeti. Da pričamo o politici - svi znamo kakva je situacija. Mi smo morali da se ponašamo onako kako nam nameću okolnosti i vjerujem da smo reagovali najbolje što smo mogli u tom trenutku", ističe Leković.

Pomenuo je i dosadašnji stručni štab, koji je od sinoć definitivno bivši.

"Ja sam sve ovo vrijeme bio u stručnom štabu sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem i Aleksandrom Jankovićem, ranije i sa Batom Mirkovićem. Saradnja je bila izvanredna, znali smo se i od prije. Šta da kažem..., žao mi je što se sve ovo desilo", iskren je Leković.

Crna Gora iz tri meča ima dva boda, a svaki od tih duela ima neku svoju priču. Protiv Bugarske je pokradena u Sofiji, onda je duel sa Engleskom obilježio rasizam, u susret utakmici s Kosovom je ostala bez selektora i dva igrača (Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića) zbog velikog pritiska iz Beograda...

"Sve su to neobične situacije. U sportu smo naučili da se uvijek pripremamo za ono prvo što slijedi, ne znajući šta sve može da se dogodi. Protiv Češke moramo da budemo pravi i ne idemo tamo samo da odigramo meč, već da probamo da pobijedimo. Vidjećemo da li ćemo uspjeti".

U Olomucu u ponedjeljak će vjerovatno biti i promjena u odnosu na meč sa Kosovarima.

"Nikola Vukčević bi trebalo da bude spreman. Znamo kvalitete Češke, jača je ekipa od Kosova", zaključio je Leković.

Bonus video: