Dobar debi Vujačića: Ne bih da isturam sebe u prvi plan

Drago mi je što sam debitovao za reprezentaciju, a žao što nismo ostvarili pobjedu - ističe fudbaler Zete
2250 pregleda 0 komentar(a)
Vujačić i golman Mijatović spriječili su drugi gol Kosova, Foto: Savo Prelević
Vujačić i golman Mijatović spriječili su drugi gol Kosova, Foto: Savo Prelević

Dva igrača iz domaće lige bila su na terenu protiv Kosova, obojica su dobro odradila zadatak, čak i iznad očekivanja.

I dok je Milan Mijatović, golman Budućnosti, peti put stajao na golu nacionalnog tima, štoper Zete Igor Vujačić imao je “vatreno krštenje” u crvenom dresu.

Odigrao je dobar meč i nema sumnje da će ponovo dobiti šansu - možda već sjutra, protiv Češke u Olomucu.

- Svakako da mi je drago što sam debitovao za reprezentaciju. Čast svakog igrača je da nosi dres sa državnim grbom. Malo mi je krivo sto nismo ostvarili pobjedu, ali idemo dalje - nadamo se dobrom meču protiv Češke. Pokušaćemo i tamo da osvojimo barem bod, ako ne i sva tri. Sigurno je da ćemo ići na pobjedu - kaže Vujačić.

Ima 24 godine, već nekoliko ljeta čeka odlazak u inostranstvo, koji nikako da se ostvari. Satisfakciju je, međutim, pronašao u debiju za reprezentaciju, dobio je tretman kakav zaslužuje igrama...

- Drago mi je što sam dobio šansu, ali ne bih sada da isturam sebe u prvi plan. Žao mi je što nisam debitovao pobjedom. U prvom poluvremenu smo primili gol iz naše greške. Da smo od početka igrali kao u nastavku, sigurno bi bio drugačiji rezultat. Imali smo šansi za preokret, propustili smo ih. Okrećemo se meču u Češkoj, nadamo se dobrom rezultatu - kaže Vujačić.

Mladi štoper uz iskusnog - tako se i brže sazrijeva na terenu...

- Lakše mi bilo da igram sa tako iskusnim igračem kao što je Marko Simić, ovim putem mu se zahvaljujem - istakao je stameni defanzivac, koji nije želio da komentariše stvari koje su se dešavale pred meč:

- Ne bih pridavao veliki značaj tome, jer miješati politiku i sport, zaista ne ide.

Bonus video: