"Dan D" u Seriji A: Tri velikana predstavljaju danas nove trenere

Juventus je navodno završio sve što treba sa Čelzijem oko dolaska Mauricija Sarija, Milan treba da ozvaniči dolazak Marka Đampaola, dok će Roma predstaviti navijačima Paula Fonseku
4489 pregleda 0 komentar(a)
Vraća se u Italiju: Mauricio Sari, Foto: Reuters
Vraća se u Italiju: Mauricio Sari, Foto: Reuters

Čak tri velikana italijanske Serija A, trebala bi danas da imaju "dan D", odnosno da ozvaniče imena novih trenera.

Juventus je navodno završio sve što treba sa Čelzijem oko dolaska Mauricija Sarija, Milan treba da ozvaniči dolazak Marka Đampaola, dok će Roma predstaviti navijačima Paula Fonseku.

Najtrofejniji italjianski klub nakon pet sezona kampanje Masima Alegrija se odlučio za promjenu. Alegri je osvajao titule svih pet sezona, ali je falila Liga šampiona koju u torinskom klubu priželjkuju.

Italijanski stručnjak važi za taktičkog genija, ali i nekoga kome je defanziva u prvom planu, što se upravi i navijačima često nije sviđalo.

Zato su se u Torinu odlučili za Mauricija Sarija trenera Čelzija i bivšeg trenera Napolija. Sari važi za nekoga ko voli napadački fudbal, i u Juventusu misle da sa njim mogu i do trona Evrope.

Milan ni naredne sezone neće igrati Ligu šampiona, čime se agnoija najtrofejnijeg itlalijanskog kluba (kada su evropska takmičenja u pitanju) dodatno produbljuje.

Paolo Maldini je postavljen za sportskog direktora, a on bi danas mogao navijačima da predstavi novog trenera Marka Đampaola.

Milan je na kraju sezone napustio harizmatični Đenaro Gatuzo. Nekada igračka legenda, nije uspio da klub uvede u Ligu šampiona i sam je zatražio raskid sa klubom. Koliko je velika "Rinova" ljubav prema Milanu, govori podatak da se odrekao čak 11 miliona eura koje su ga slijedile zbog raskida ugovora.

Đampaolo je protekle tri sezone vodio ekipu Sampdorie, a njegov dolazak znači i da klub sa San Sira ne želi, bar neko vrijee da troši veliki novac na pojačanja.

Roma je imala burnu sezonu u kojoj je otišao Euzebio Di Frančesko, da bi kao trener godinu završio Klaudio Ranijeri.

On je još ranije rekao da nema namjeru da ostaje na "Olimpiku", a novi trener ovog kluba bi trebalo da postane Portugalac Paulo Fonseka koji je tri godine vodio ukrajinski Šahtjor.

Bonus video: