Kad odlučuje kontroverzni biznismen: Morao da ode iz kluba, jer je davao premnogo golova

Gazda kluba bio je u to vrijeme Antonućijev zemljak Masimo Ćelino, kontroverzni biznismen, koji je bio i zatvoru zbog finansijskih malverzacija, prvi put prije više od 20 godina, jer je oštetio italijansko Ministarstvo poljoprivrede za sumu, koja bi danas iznosila oko 10 miliona eura
0 komentar(a)
antenući, Foto: Corrieredellosport.it
antenući, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 18.03.2018. 07:45h

Iskusni italijanski napadač Mirko Antenući imao je neobičan fudbalski put, a od 15 sezona profesionalnog fudbala samo četiri je proveo u najvišem rangu takmičenja.

Sada igra u Seriji A, u SPAL-u, ali je najbolje dane karijere imao u Engleskoj, u Lidsu, za dvije godine igrajući u Čempionšipu.

Njegov boravak u Lidsu zasjenio je njegov odlazak iz kluba, jer ga je napustio zato što je davao previse golova!

To je otkrio Antenući u razgovoru za “Gazetu delo sport”.

On, naime, tvrdi da mu tadašnji gazda kluba nije dozvolio da igra, zato što je u ugovoru imao klauzulu o automatskom produžetku ako u sezoni postigne najmanje 12 golova.

"U mom ugovoru je stajala klauzula po kojoj bi mi automatski morali produžiti ugovor ako u drugoj sezoni postignem 12 golova. Već u decembru sam imao osam, pa je predsjednik odlučio da više ne smijem da igram, treneru je rekao da mi smanji minutažu. Uspio sam da postignem još dva gola prije nego što sam se vratio u Italiju", rekao je Antonući.

Gazda kluba bio je u to vrijeme Antonućijev zemljak Masimo Ćelino, kontroverzni biznismen, koji je bio i zatvoru zbog finansijskih malverzacija, prvi put prije više od 20 godina, jer je oštetio italijansko Ministarstvo poljoprivrede za sumu, koja bi danas iznosila oko 10 miliona eura.

"Bio sam srećan u Lidsu, iako je klub igrao u drugoj ligi nekoliko godina, entuzijazam oko fudbala je uvijek bio ogroman. Ali, viša sila se ispriječila”, kazao je 33-godišnji Antenući.

Antenući se vratio u domovinu, sa SPAL-om prošle sezone u Seriju A, gdje je ove sezone postigao osam golova i upisao pet asistencija.

Bonus video: