Jun se pretvorio u košmar

Crnogorska fudbalska reprezentacija poražena od Češke (3:0), pa je nakon četiri kola posljednja u kvalifikacionoj grupi za Euro
9591 pregleda 14 komentar(a)
Drugi poraz naše reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Drugi poraz naše reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2019. 22:47h

Još jedna utakmica sporog ritma za crnogorsku reprezentaciju i neuspjeh koji bitno smanjuje šanse u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je iz junskog ciklusa izašla ranjena, a da se nije oporavila od petka i svega što je prethodilo meču sa Kosovom u Podgorici vidjelo se i večeras u Olomucu - Češka je pobijedila prilično rutinski (3:0), iako ni u jednom momentu nije ostavila utisak posebno kvalitetne ekipe.

Ali, crnogorski sastav u ovom momentu, sa svim problemima koje ima, nije spreman da bude pravi konkurent ni prosječnim evropskim selekcijama. Možda se nešto promijeni do septembra i naredne utakmice sa Česima (10. septembar u Podgorici) do koje Fudbalski savez prvo treba da pronađe rješenje za selektora nakon odlaska Ljubiše Tumbakovića.

Na "Andruv" stadionu nije viđen naročito visok nivo fudbala, a Česi su ono što su željeli, rani gol, dobili u 18. minutu - pogodio je Jakub Jankto iskosa sa lijeve strane, kada je i golman Milan Mijatović loše reagovao i dozvolio da mu lopta prođe ispod ruke.

Reakcija naše ekipe nakon minusa je bila mlaka, ali je uslijedila kada je Stefana Mugošu na ivici kaznenog prostora faulirao Marek Suhi. Potom je i odličan kontranapad uprskao Adam Marušić, ali pravog uzbuđenja pred golom Tomaša Vaclika gotovo da nije bilo...

A početkom nastavka je i stavljena tačka na duel kada su našu odbranu zadesila dva malera u samo dvije sekunde. Prvo je Igor Vujačić proklizao i izgubio duel sa Patrikom Šikom, a onda je i Boris Kopitović loptu nakon pokušaja asistencije napadača Češke na neobičan način sproveo u Mijatovićevu mrežu...

Tada je i postalo jasno da će se Crna Gora suočiti sa drugim porazom u kvalifikacijama, pa je i Vladimir Jovović u 71. minutu olako prokockao šansu kada je izašao sam na Vaclika... Česi su do kraja stavili pečat pogotkom Šika iz blago rečeno diskutabilnog penala, nakon duela napadača Rome i Vujačića.

Kosovo je golom Eljbasana Rašanija u 93. minutu savladalo Bugarsku u Sofiji 3:2 i upisalo prvi trijumf u kvalifikacijama.

Crna Gora je tako nakon četiri kola na diobi posljednjeg mjesta sa Bugarima sa po dva dva boda.

ČEŠKA - CRNA GORA 3:0 (1:0)

Olomuc - Stadion "Andruv". Gledalaca: 11.565. Sudija: Vladislav Bezborodov (Rusija). Strijelci: Jankto u 18, Kopitović (autogol) u 49, Šik iz penala u 82. minutu. Žuti kartoni: Novak, Suhi, Šik (Češka), Bakić, Vujačić (Crna Gora).

Češka: Vaclik - Kaderžabek, Čelustka, Suhi, Novak - Souček, Pavelka - Masopust (39. Kopic), Kral, Jankto (74. Krejči) - Šik (Kozak).

Crna Gora: Mijatović - Marušić (60. Janković), Vujačić, Kopitović, Radunović - Kosović, Vukčević (67. Savićević) - Vešović, Bakić, Jovović - Mugoša (85. Bećiraj).

Bonus video: