Šok za mladu reprezentaciju: Kazahstan golom u 94. minutu slavio u Podgorici

Maši fudbaleri su već u 3. minutu poveli, ali nisu mogli da izbjegnu poraz na startu
5242 pregleda 5 komentar(a)
Loš start U21 reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Loš start U21 reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2019. 22:36h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore je porazom otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Miodraga Vukotića izgubili su u Podgorici 2:1 sa Kazahstanom, iako su već u 3. minutu poveli.

Autogol Tursinbaja nakon centaršuta Vukotića donio je prednost našem timu, ali su Kazahstanci u nastavku potpuno preokrenuli stvari - prvo je Seidahmet u 62. izjednačio, a šok je uslijedio u 94. kada je Karimov matirao Carevića...

"Otvorili smo meč kako treba, imali i dosta situacija da pogodimo za 2:0... Nismo, ipak, imali koncentracije u završnici. Kasnije su uslijedili problemi s povredama u odbrani, Kazahstan je bio svježiji od nas i to je iskoristio. Probali smo da pobijedimo, ali smo kažnjeni. Mislim da nismo zaslužili poraz, ali moramo da izvučemo pouke iz svega ovoga i da u septembru budemo bolji", rekao je selektor Vukotić.

CRNA GORA - KAZAHSTAN 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Grigori Kruašvili (Gruzija). Strijelci: Tursinbaj (autogol) u 3. za Crnu Goru, Seidahmet u 62. i Karimov u 90+4. minutu za Kazahstan. Žuti kartoni: Vučićević (Crna Gora), Alip, Prokopenko (Kazahstan).

Crna Gora: Carević, Vučićević, Drinčić, Banović, Rašo (38. Merdović), Marković, Vukotić, Skenderović (74. Sekulić), Krnić (62. Stijepović), Kordić (46. Miličković), Krstović.

Kazahstan: Seisen, Mukamejan, Sagnajev, Orinbasar, Najarjan, Seidahmet (85. Prokopenko), Bahtijarov (60. Baček), Pairuz, Alip, Omirtajev (60. Karimov), Tursinbaj.

Bonus video: