Gardašević: Bićemo konkurentni najboljim timovima

Kom se vratio u fudbalsku elitu, junak Sava Gardašević poručuje: Sve je u Komu na nivou Prve lige
912 pregleda 0 komentar(a)
Kom je nakon godinu opet prvoligaš, Foto: Filip Roganović
Kom je nakon godinu opet prvoligaš, Foto: Filip Roganović

Kada je prošle godine u baražu porazom od Lovćena ispao u Drugu ligu malo ko je vjerovao da će samo 12 mjeseci kasnije Kom u fantastičnoj atmosferi na Zlatici slaviti povratak u crnogorsku elitu.

U fudbalu je, ipak, apsolutno sve moguće, iako je i tokom sezone dugo izgledalo da Kom nema snagu da se domogne Prve lige. Na kraju je stigao do baraža i dvomeča sa Lovćenom, kojem je ovog puta servirao osvetu s dvije pobjede u šest dana - identičnim rezultatom 1:0.

- Bila je ovo teška, veoma duga sezona. Ne mogu da kažem da nismo vjerovali da možemo da dođemo do Prve lige, ali nije od početka išlo baš sve kako smo zamislili. Ipak, imali smo disciplinu koja nas je dovela do uspjeha - rekao je napadač Sava Gardašević.

Upravo je Gardašević junak - postigao je oba pogotka u baražu. Ukupno 10 u sezoni...

- Presrećan sam što sam baš ja bio strijelac, ali golovi su samo potvrda da je cijela ekipa radila mnogo, na čelu sa stručnim štabom. Bili smo mentalno i taktički - kaže Gardašević. Trener Viktor Trenevski je imao ključnu ulogu.

- Nije sve bilo tokom sezone idealno, ali trener je taj koji je držao stvari pod kontrolom. Učinio je da igramo bez pritiska, a tada je svima lakše da pruže najbolje što imaju. Sarađivao sam s njim i u Dečiću i rad sa Trenevskim mi baš prija - ističe 26-godišnji napadač.

A šta može Kom u Prvoj ligi?

- Sada je vrijeme da se odmorimo, biće vremena da se i o tome razmišlja. Vjerujem u ljude koji vode klub, vjerujem i u igrače koji su sve ovo iznijeli. I navijači su se nakon dugo vremena vratili na stadion - sve je u Komu u ovom trenutku na prvoligaškom nivou. Uz nekoliko pojačanja, siguran sam da možemo da imamo bitnu ulogu u eliti - dodao je Gardašević.

Lovćen je na kraju postao tragičar...

- Vidjelo se da su Cetinjani potrošeni nakon finala Kupa, a i veliki je problem kada cijele sezone nemate domaći teren. Znamo da nikom u Lovćenu sada nije lako i želim im da se što prije vrate u Prvu ligu. Lovćenu je u njoj i mjesto - zaključio je Gardašević, koji još ne zna da li će i ostati u klubu sa Zlatice.

Bonus video: