Petrović predstavljen u Botevu, pomagaće mu Žarko Lučić

"Svjestan sam da je ovo klub s velikom istorijom i da treba da bude među vodećim ekipama u ligi, ali mi se svidjelo što nema spektakularnih ciljeva i zahtjeva koji se traže odmah", kazao je Petrović na pres konferenciji.
1858 pregleda 0 komentar(a)
Željko Petrović i Žarko Lučić, Foto: Botev Plovdiv (zvanični sajt)
Željko Petrović i Žarko Lučić, Foto: Botev Plovdiv (zvanični sajt)

Željko Petrović predstavljen je danas kao novi trener Boteva iz Plovdiva, najstarijeg i jednog od najvećih klubova u Bugarskoj.

Crnogorski trener stiže u Bugarsku iz holandskog Utrehta, gdje je u minuloj sezoni bio pomoćnik Diku Advokatu.

"Nisam u Botev došao zbog novca - vodio sam se srcem i pravim fudbalskim razlozima. Svjestan sam da je ovo klub s velikom istorijom i da treba da bude među vodećim ekipama u ligi, ali mi se svidjelo što nema spektakularnih ciljeva i zahtjeva koji se traže odmah", kazao je Petrović na pres konferenciji.

Botev je tri puta u posljednje četiri godine igrao u finalu Kupa Bugarske, a 2017. je osvojio trofej.

U minuloj sezoni bio je 4. na tabeli, iza neprikosnovenog Ludogoreca, te najpoznatijih klubova u Bugarskoj, CSKA i Levskog iz Sofije, ali u plej-ofu nije izborio plasman u Ligu Evrope.

"Za mene je važno da pokušamo igramo ofanzivno, da atmosfera bude pozitivna, da ljudi žele da dođu i gledaju naš tim. Igra bi trebalo da bude dobra i siguran sam da će rezultati doći. U prvoj ili drugoj sezoni - ali siguran sam da će doći “, rekao je Petrović.

Bugarski mediji, najavljujući dolazak crnogorskog trenera, impresionirani su Petrovićevom biografijom.

Samostalno je vodio Boavistu, RKC, Uravu reds, Den Hag i Al-Šab iz Emirata, a bio je i asistent Rudu Gulitu u Fejnordu, Martinu Jolu u Hamburgeru, Avramu Grantu u Vest Hemu, Diku Advokatu u Sanderlendu, Utrahtu i reprezentaciji Srbije, kao i Gusu Hidinku u Anžiju.

"Radio sam s puno velikih trenera, od svakog pokušavam da prihvatim ono što je najbolje i najbliže mom karakteru, ali istovremeno i formiram svoj stil. Ako moram da izaberem, po mentalitetu i shvatanju fudbala najviše mi se se dopada kako radi Dik Advokat", istakao je Petrović.

Za Botev igra nekoliko reprezentativaca Bugarske, a najpoznatiji je Todor Nedelev - igrač koji je nedavno u Sofiji dao gol Crnoj Gori iz nepostojećeg penala (1:1).

"Znam puno bugarskih igrača. Kad sam bio u Sevilji, na debiju sam igrao protiv velikog Trifona Ivanova, koji je bio član Betisa. Igrao sam i protiv Hrista Stoičkova, koji je tada bio Barseloni. Vi zaboravljate koliko je veliki bugarski fudbal, kakve ste igrače imali", kazao je Petrović.

Njegov asistent u Botevu biće Žarko Lučić, nekadašnji golman Budućnosti i Rudara.

Bonus video: