Andreacoli preuzima Đenovu

Nakon brojnih igrača, i trener napustio tim iz Toskane
296 pregleda 0 komentar(a)
Aurelio Andreacoli, Foto: Empolifc.com
Aurelio Andreacoli, Foto: Empolifc.com

Empoli je u spektakularnom meču sa Interom u posljednjem kolu izgubio 2:1 ispao iz Serije A, ali su izdanja tima iz Toskane u finišu sezone ostavila snažan utisak na sve u Italiji.

Đovani di Lorenco je stigao u Napoli, Rade Krunić je već igrač Milana, Juventus je ispred nosa Fiorentini oteo Hameda Traorea, za Alžirca Ismaela Benasera se interesuje mnogo klubova...

Od danas su „azuri” i bez trenera, jer je Aurelio Andreacoli sporazumno raskinuo ugovor.

On je u decembru 2017. stigao na stadio „Karlo Kastelani” i odmah uveo Empoli u Seriju A, ali je smijenjen 5. novembra prošle godine, nakon što je upisao svega pobjedu, tri remija i sedam poraza u prvih 11 kola.

Zamijenio ga je Đuzepe Jakini, koji je osvojio 10 bodova na prve četiri utakmice, ali je uslijedila serija od pobjede, tri remija i osam poraza.

Tada se vratio Andreacoli, pod kojim je Empoli igrao odlično, ali sa 16 bodova u posljednjih 11 kola nije obezbijedio opstanak.

Razlog zbog kojeg je 65-godišnji stručnjak otišao nije to što nema motiv da radi u Seriji B, već zbog činjenice da je stigao poziv Đenove. Kluba koji je završio sezonu tik iznad Empolija...

Bonus video: