OFK Titograd podmlađuje tim, a stigao je ekspert za rad sa mladima

"Volim da radim sa mlađim igračima, volim da gledam kako rastu, kako sazrijevaju, volim da im pružim šansu", kazao je Đuretić, novi trener OFK Titograda
2366 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Đuretić, novi trener OFK Titograda, Foto: Savo Prelević
Dragoljub Đuretić, novi trener OFK Titograda, Foto: Savo Prelević

Čelnici OFK Titograda odlučili su da u novu takmičarsku sezonu uđu sa značajno manjim budžetom nego u prethodne dvije, a žele da dominantno daju šansu mladim igračima.

Žele, takođe, koliko je to moguće, da zadrže takmičarske ambicije - plasiraju se na evropsku scenu.

Da je u Crnogorskol ligi i to sasvim realna i ostvariva priča, Dragoljub Đuretić je već pokazao vodeći Zetu. Sada će pokuštati da uradi isto sa OFK Titogradom.

"Došao sam u jedan od četiri najbolja kluba u Crnoj Gori, ambicije su visok plasman i ne plašim izazova. Bez obzira što je najavljeno da će ekipu napustiti nekoliko iskusnih fudbalera, možda čak pet-šest, te što će se klub osloniti na mlađi kadar. Ukoliko ostane neko iskusniji, tim bolje za nas, ukoliko ne - prilagodićemo se", kazao je Đuretić na prvoj pres-konferenciji kao trener Titograda.

Čelnici kluba rastali su se nedavno sa austrijskim trenerom Peterom Pakultom, a čini se da se profil novog trenera savršeno uklapa u novu viziju - podmlađivanje...

"Volim da radim sa mlađim igračima, volim da gledam kako rastu, kako sazrijevaju, volim da im pružim šansu", kazao je Đuretić, koji je radio fantastičan posao sa Zetom u prvom dijelu prošle sezone, najmlađom ekipom u ligi.

"Nažalost, u Crnoj Gori je postala praksa dovođenja gotovih, da na kažem isluženih igrača. Znam da je lakše dovesti fudbalera između 28 i 32 godine, neko dati šansu nekom mlađem. Takvim igračima uglavnom je cilj da produže karijeru, da idu dalje, i moram da priznam da mi smeta takva praksa koja je bila prisutna u većini klubova, osim možda u Zeti. Zato pozdravljam odluku FSCG da od naredne sezone obavezno igraju dva igrača ispod 21 godine", kazao je Đuretić.

U Titogradu će pokušati da novi kurs usklade sa takmičarskim ambicijama, jer ih već 11. jula čeka meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Rival će biti poznat nakon žrijeba 18. juna.

Podgoričani nisu među nosiocima i vjerovatno ih čeka težak rival - od varšavske Legije, preko Malmea, splitskog Hajduka, Glazgov Rendžersa, do Radničkog iz Niša, Čukaričkog, Olimpije iz Ljubljane, Levskog i CSKA iz Sofije...

"Ambicije u Evropi? Mnogo toga će zavisiti od tima koji ćemo imati na raspolaganju, svakako i imena rivala", zaključio je Đuretić.

Sav period do prve evropske utakmice fudbaleri Titograda će provesti u Podgorici.

Bonus video: