PREDSJEDNIK FSCG O DEŠAVANJIMA NA MEČU SA KOSOVOM

Savićević: Tumbaković je plakao kada se opraštao, iz dana u dan mu sve više zamjeram

"On je iskusan čovjek, morao je da predosjeti šta može da se dogodi. Mislim da nije smio da to uradi na dan utakmice”, rekao je Savićević u emisiji "Živa istina"
30219 pregleda 34 komentar(a)
Tumbaković na treningu, Foto: Filip Roganović
Tumbaković na treningu, Foto: Filip Roganović

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je gostujući u emisiji "Živa istina" na RTCG da je Ljubiša Tumbaković plakao na sastanku sa igračima, kada im je zvanično saopštio da napušta selekciju na dan meča sa Kosovom.

“Rekao im je: 'Ja sam vas izdao, ne znam kako sam došao iz sobe, ali ovo je nešto više od fudbala'. Zaplakao je. Nije mu bilo lako, ali donio je odluku koju nije smio. Na tome mu zamjeram, iz dana u dan sve više. On je iskusan čovjek, morao je da predosjeti šta može da se dogodi. Mislim da nije smio da to uradi na dan utakmice”, rekao je Savićević.

Predsjednik FSCG je rekao da je Tumbaković bio pod pritiskom, te da je noć uoči meča najavio da neće da vodi nacionalni tim, ako ne budu igrali Mirko Ivanić i Filip Stojković.

"Možda sam ispao malo naivan i time što sam previše vjerovao Tumbakoviću", rekao je Savićević.

On je rekao da je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić "bacio atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori", te da je bio ključni izvršilac u ucjenjivačkoj kampanji, koja je rezultirala odlascima Ljubiše Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića iz reprezentacije na dan meča sa Kosovom.