Bolje bi bilo da sam umro: Franćesko Toti optužio Amerikance da su ga otjerali iz Rome

"Od kada su Amerikanci došli, uradili su sve da maknu Rimljane iz Rome. To su željeli, a to su i uspjeli", ogorčen je Toti
7183 pregleda 3 komentar(a)
Toti na pres konferenciji, Foto: Reuters
Toti na pres konferenciji, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.06.2019. 15:06h

"Razmišljao sam dugo. Nije moja greška što sam donio ovakvu odluku".

Tim riječima se Franćesko Toti oprostio od Rome, kluba kome je dao mladost i život, čiji je dres nosio od 1989. do 2017. godine.

Otišla je najveća legenda koju je Roma imala, simbol Rima, nakon dvije godine provedene kao funkcioner...

Princ je otišao, jer sa Amerikancima, vlasnicima "vučice" i sa predsjednikom Džejmsom Palotom više nije mogao.

"Svi znaju da su me oni natjerali da završim karijeru. Imao sam zatim ugovor na šest godina kao direktor, ali su me isključili iz donošenja svih važnih odluka. Palota me za dvije godine nije nazvao. Da li bi svi osjetili da su nepoželjni? Ej, dvije godine... Za te dvije godine bio sam na desetak sastanaka, uvijek sam dobijao pozive u posljednji čas, kao da su željeli da me drže podalje od svega. Mogao sam da pričam iz Rima, iz Trigorije, šta god hoću, ali se odlučivalo u Londonu. Priča o tome šta je pogrešno, šta je moglo bolje, bila je gubljenje vremena", kazao je Toti.

Prije Totija, klub je napustio Danijele de Rosi, njegov nasljednik sa kapitenskom trakom, jer mu Roma nije ponudila produžetak ugovora.

"Od kada su Amerikanci došli, uradili su sve da maknu Rimljane iz Rome. To su željeli, a to su i uspjeli. Da sam predsjednik Rome i da imam dvije ikone kao što su Toti i De Rosi dao bih im sve da rade. Oni imaju etiku, oni znaju šta znači biti Rimljanin i Romanista", ogorčen je Toti.

Legendarni kapiten je bio savladan emocijama.

"Nikada neću povrijediti Romu. Ovo je mnogo gori osjećaj nego kada sam završavao igračku karijeru. Odlazak iz Rome je za mene kao smrt. Bolje bi bilo da sam umro", kazao je Toti.

Bonus video: