Sutjeska počela sezonu, Rakojević: Svi znamo ciljeve i obaveze

2306 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri i stručni štab Sutjeske, Foto: Milan Šapurić
Fudbaleri i stručni štab Sutjeske, Foto: Milan Šapurić

Fudbaleri Sutjeske nisu imali mnogo vremena za slavlje i odmor nakon odbrane titule prvaka Crne Gore, vrijeme je za nove izazove, prvo evropske, a onda i domaće.

Nikšićani su danas počeli pripreme, kraj Bistrice će raditi do četvrtka, a onda slijedi odlazak na Zlatibor, gdje će ostati do 3. jula.

Planirano je i da crnogorski šampion u tom periodu odigra i tri kontrolne utakmice.

"Ciljeve i obaveze svi znamo. Moramo da se dobro pripremimo i da zajedno krenemo u nove pobjede. Zadatak svakog trenera je da napravi rezultat i da izvuče maksimum iz ekipe kojom raspolaže, a ja ću i ovom puta uložiti sve da to i uspijemo", rekao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Sutjeska tek treba da sazna ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a mečevi su na programu 9/10. i 16/17. jula.

"Nisu ovo samo pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona, već one treba da naprave dobru atmosferu za cijelu takmičarsku sezonu. Moramo maksimalno da iskoristimo naredne dvije sedmice na Zlatiboru i da pronađemo hemiju koja je jako bitna. Biće, naravno, i uspona i padova, ali jako je bitno da budemo lojalni jedni drugima. Jer, dobar rad uvijek da rezultat. Kvalifikacije za Ligu šampiona svakako jesu izazov i moramo odmah da se posvetimo radu", istakao je Rakojević.

Sutjeska je početkom ljeta očekivano pretrpjela promjene. Članovi šampiona više nisu Zakarija Alharaiš, Luka Merdović, Šaleta Kordić i Miloš Vučić. Novajlije su Aleksandar Šofranac, Damir Kojašević i Stefan Nikolić.

"Od srca se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli istorijskim uspjesima, ali život ide dalje. Sa riječimo odmah moramo da pređemo na djela i da uradimo sve da nastavimo trofejni put", kazao je predsjednik Upravnog odbora kluba Ranko Jovović.

Branislav Janković i Vladan Bubanja su opravdano propustili današnje okupljanje, a prisustvovali su Vladan Giljen, Suad Ličina, Darko Mićanović, Marko Vučić, Anto Babić, Aleksandar Vlahović, Darko Bulatović, Dragan Grivić, Bojan Ciger, Aleksandar Šofranac, Nemanja Nedić, Stefan Stefanović, Aleksa Marušić, Nikola Janjić, Marko Bojović, Novica Eraković, Damir Kojašević, Božo Marković, Stefan Nikolić, Marko Ćetković, Miljan Vlaisavljević, Bojan Božović i Milutin Osmajić.

Bonus video: