Ilija Spasojević - napadač i akcionar Bali junajteda

"Uvijek mi je bio san da budem vlasnik nekog fudbalskog kluba nakon završetka karijere, ali nisam ni slutio da će se to desiti tako brzo", kazao je Spasojević "Vijestima"
10506 pregleda 4 komentar(a)
Ilija Spasojević
Ilija Spasojević
Ažurirano: 17.06.2019. 19:05h

Ilija Spasojević je istaknuti fudbaler, a od danas i - akcionar Bali junajteda, jednog od najpoznatijih klubova u Indoneziji.

Nije baš uobičajeno da neki igrač istovremeno bude na terenu i u upravljačkoj struktruri kluba, a nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore spojio je te dvije stvari...

"Uvijek mi je bio san da budem vlasnik nekog fudbalskog kluba nakon završetka karijere, ali nisam ni slutio da će se to desiti tako brzo. Kada su vlasnici ponudili 33 odsto akcija kluba na prodaju, znao sam da je to prilika kakva se ne propušta", kaže 31-godišnji Spasojević, koji je od 2011. u Indoneziji, a novembra 2017. debitovao je i za nacionalnu selekciju te zemlje.

Bali junajted je istovremeno postao prvi sportski kolektiv u istoriji indonežanskog sporta koji je izašao ne berzu, a drugi u cijeloj Aziji nakon kineskog Gvangžu Evergrandea 2015.

Spasojević od prošle godine nosi dres kluba čiji je većinski vlasnik biznismen Pieter Tanuri (67 odsto akcija).

Nakon njegovog dolaska Bali junajted je postao pravi fudbalski brend u jugoistočnoj Aziji, renoviran je stadion, na njemu je napravljen i tržni centar, osnovana je Bali junajted televizija, klub je takođe rekored po sponzorskom pulu u Indoneziji (23 sponzora).

Na tabeli, nakon tri odigrana kola, Bali junajted je na vrhu sa maksimalnim učinkom, a Spasojević je za sada postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

"Bogu hvala sve ide po planu za sada, ekipa pobjeđuje, ja pogađam i asistiram. Ipak, sezona je duga i još je rano govoriti o šampionskim ambicijama, iako smo na dobrom putu", kazao je Spasojević "Vijestima".

Bonus video: