Rakojević: Moralo je da bude teško, pripremićemo se, analiziraćemo ih...

2348 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Milan Šapurić
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 18.06.2019. 15:27h

Sutjeska će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv prvaka Slovačke, Slovana iz Bratislave.

To je, otprilike, "utješna nagrada" za crnogorskog šampiona, koji je želio da izbjegne jake i neatraktivne klubove sa istoka, Šerifa i Karabaga, ali je priželjkivao ekipe sa zapada Evrope - superatraktivni škotski Seltik ili Dudelanž iz Luksemburga, protiv koga bi Nikšićani imali možda i najviše šansi...

Ovako, rival iz centralne Evrope - ekipa koja je osam puta bila prvak Slovačke i još 13 nekadašnje Čehoslovačke.

"Težak protivnik, ali takav je uvijek žrijeb za crnogorskog šampiona - moralo je da bude teško. Okrećemo se pripremama za utakmice, predstoji normalan slijed događaja - prikupljanje informacija, analize, gledanje video snimaka", kaže trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Dres Slovana nosi crnogorski fudbaler, nekadašnji mladi reprezentativac Boris Cmiljanić, koji je prošle sezone odigrao 12 utakmica i postigao jedan gol.

Tim iz Bratislave je prošle sezone dominantno osvojio titulu prvaka Slovačke, pošto je najbližem rivalu pobjegao 17 bodova.

Najbolji igrač tima je slovenački napadač Andraž Šporar, koji je prošle sezone postigao čak 29 golova na 30 utakmica.

"Još ne znamo da li su i koliko mijenjali u sastavu. Dobra je stvar što im prvenstvo nije u toku, baš kao kod nas, ali njihova liga startuje 20. jula, što znači da su desetak dana ispred nas u pripremama", dodaje Rakojević.

Napadač iz Srbije Dejan Dražić, bivši 23-godišnji napadač Selte, takođe je jaka uzdanica u napadu, a tu su i ukrajinski reprezentativac Artjom Suhotski i Bugarin Vasil Božikov (odbrana), Španci Nuno Delgado i Mohamed Rašalja (vezni red), Hrvar Marin Ljubičić...

Prvi meč na programu je 9. jula i Bartislavi, revanš sedam dana kasnije u Nikšiću.

Bonus video: