Zeta sa Fehervarom, Roganović ističe: Atraktivan protivnik, a ni Mađarska nije daleko

"Fehervar je posljednjih četiri, pet godina vjerovatno najbolji mađarski klub. Napreduje iz sezone u sezonu, prošle je igrao grupnu fazu Lige Evrope, čak i bio konkurentan... To sve govori o kakvom se rivalu radi i zašto je favorit protiv nas", ističe Roganović
1366 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Roganović, Foto: Filip Roganović
Dejan Roganović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.06.2019. 18:10h

MOL Fehervar, vicešampion Mađarske, veliki je favorit u dvomeču protiv Zete, jasan je trener Golubovčana Dejan Roganović.

"Zna se ko je favorit. MOL Fehervar je po svemu - finansijama, snazi tima, infrastrukturi... - ispred nas. Ipak, znali smo da će nam protivnik biti neki ozbiljan klub i kada je tako, onda je bolje što smo za rivala dobili tim koji je atraktivan i koji geografski nije daleko od Crne Gore. Bolje u Mađarsku nego da idemo u Azerbejdžan ili Bjelorusiju", kaže Roganović.

MOL Fehervar vodi srpski trener Marko Nikolić, koji je u sezoni 2016/17. osvojio duplu krunu s Partizanom.

"Fehervar je posljednjih četiri, pet godina vjerovatno najbolji mađarski klub. Napreduje iz sezone u sezonu, prošle je igrao grupnu fazu Lige Evrope, čak i bio konkurentan... To sve govori o kakvom se rivalu radi i zašto je favorit protiv nas. Nikolić je odličan, trofejan trener i ne vjerujem ni da će nas potcijeniti, jer dobro poznaje ekipe sa naših prostora ", ističe Roganović.

Zeta, međutim, želi da pokaže zube protiv tima kojeg je 2013. iz kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Mladost, sadašnji OFK Titograd.

"Ne želimo da se predamo. Imamo još dvadesetak dana do prve utakmice i zašto ne bismo probali da iznenadimo? Početak je ljeta, pitanje je i u kakvom će sastavu biti naš rival. Bitno je da budemo spremni i da pokažemo kvalitet koji posjedujemo", navodi trener Zete.

Zeta je ostala bez Nikole Krstovića (otišao u Crvenu zvezdu) i Igora Vujačića (Partizan), a jedino pojačanje do sada je Elom Kođo, ofanzivni vezista koji je stigao iz Rudara.

"Tražimo napadača koji bi nadomjestio odlazak Krstovića, to neće biti lako. Možda dođe i neki štoper, a tražimo i vezistu. Mi treneri volimo da što prije imamo kompletan tim, ali to nije jednostavno. Plan je da pokušamo da se kompletiramo do evropskih utakmica", rekao je Roganović.

Zeta u Evropi želi rezultatski uspjeh, ali nije samo to cilj kluba sa Trešnjice.

"Zeta funkcioniše od prodaje igrača i bitno je da se pokažemo Evropi. Naši igrači prave korak naprijed u karijeri, idu u Partizan, Crvenu zvezdu... Možda se i Mađarima dopadne neki fudbaler Zete. Zato je potrebno da odigramo veoma dobrih 180 minuta", zaključio je Roganović.

Zeta je domaćin prvog duela koji se igra 11. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Mađarskoj.

Bonus video: