Petar Grbić se vratio u Budućnost: Novi pokušaj u voljenom klubu

Nekadašnji crnogorski reprezentativac ponikao je pod Goricom, igrao u mlađim kategorijama Budućnosti, ali je za debi u prvom timu morao da čeka punih 11 godina - dočekao ga je tek 2018, ali još nije postigao gol
5054 pregleda 4 komentar(a)
Petar Grbić u dresu Budućnosti februara 2018., Foto: Savo Prelevic
Petar Grbić u dresu Budućnosti februara 2018., Foto: Savo Prelevic

Petar Grbić (30) se vratio u Budućnost, imaće drugi pokušaj da ostavi trag, da postigne prvi gol u voljenom klubu.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac ponikao je pod Goricom, igrao u mlađim kategorijama Budućnosti, ali je za debi u prvom timu morao da čeka punih 11 godina.

Dočekao ga je tek u drugom dijelu sezone 2017/18, nakon što je prethodno igrao za Mladost, Mogren, Olimpijakos, Levadijakos, Hapoel Ber Ševu, OFK Beograd, Partizan, Akhišar i Adanu.

Grbić se vratio prije godinu i po, kada je trener bio Vladimir Vermezović, odigrao je 15 utakmica u proljećnoj polusezoni, ali nije postigao gol.

Prošlu sezonu je proveo u Radničkom iz Niša.

Koliko voli Budućnost, Grbić je pokazao i tetovažom na desnoj podlaktici, u plavom dresu sa brojem sedam, na stadionu pod Goricom...

"Budućnost je moja ljubav i to nikada nisam krio. Rođen sam na 30 metara od stadiona, od sedme do 17. godine sam igrao za mlađe kategorije kluba, dok su moji vršnjaci maštali da obuku dres nekih drugih klubova, ja sam maštao samo o Budućnosti", kazao je Grbić "Vijestima" prije dvije i po godine.

On je i prvo pojačanje Budućnosti ovog ljeta.

"Plavima" će vjerovatno trebati još novih fudbalera, jer je Milan Mijatović potpisao za Levski iz Sofije, Periša Pešukić za Partizan, a otišli su i Ilija Tučević, Miloš Krkotić, Ivan Delić i Stefan Filipović.

Bonus video: