Nova ulaganja u stadion pod Goricom

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac kazao je da je "Fudbalski savez, u saradnji sa Glavnim gradom, do sada u fudbalsku infrastrukturu klubova na teritoriji Podgorice uložio oko četiri miliona eura, od čega 1.600.000 u Gradski stadion"
120 pregleda 1 komentar(a)
fscg, Foto: FSCG
fscg, Foto: FSCG
Ažurirano: 16.03.2018. 13:07h

Fudbsalski savez Crne Gore nastaviće ulaganja na Gradskom stadionu u Podgorici, kako bi naša najveća fudbalska arena dobila sadržaje koji su neophodni za organizaciju međunarodnih utakmica, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Na sastanku sa gradonačelnikom glavnog grada Slavoljubom Stijepovićem, generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac i potpredsjednici Milenko Maraš i Vladan Vučelić predstavili su ideje za dalja unaprijeđenja sadržaja na Gradskom stadionu u Podgorici,. koje će biti realizovane u saradnji Saveza, glavnog grada i JP Sportski objekti", navodi se u saopštenju FSCG.

"Nakon ulaganja u rekonstrukciju terena, izgradnje pratećeg mobilijara, rekonstrukcije reflektora i određenih segmenata na prostoru tribine (svečane i novinarske lože, prostorije za rad sa medijima), Savez će uložiti gotovo milion eura u postavljanje ulaznih kapija sa elektronskim očitavanjem ulaznica, zamjenu postojećih stolica, nova poboljšanja uslova za rad novinara i nadogradnju postojećeg sistema video nadzora", objašnjeno je iz FSCG.

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac kazao je da je "Fudbalski savez, u saradnji sa Glavnim gradom, do sada u fudbalsku infrastrukturu klubova na teritoriji Podgorice uložio oko četiri miliona eura, od čega 1.600.000 u Gradski stadion".

"Izdvajamo izradu novog terena sa drenažom i automatskim sistemom za navodnjavanje, nabavku potrebne mehanizacije za njegovo održavanje, potpunu promjenu reflektorskog osvjetljenja sa sijalicama za brzi start i agregatom za rezervno napajanje električnom energijom kao i zaštitne mreže iza golova na južnoj i sjevernoj tribini koje sprečavaju ubacivanje raznih predmeta i pirotehničkih sredstava na teren. Želimo da Gradski stadion u Podgorici približimo evropskim stadionima, stvorimo adekvatne uslove za organizovanje utakmica i obezbijedimo svim posjetiocima što bolje uslove za praćenje mečeva nacionalnog tima ali i domaćeg šampionata", rekao je Đurđevac.

Početak radova na Gradskom stadionu predviđen je za jun.

Bonus video: