Nekoliko povrataka, Fonseka novo ime, tri bivša selektora „azura” bez posla

Poznati su treneri svih 18 klubova koji će sljedeće sezone nastupiti u italijanskoj Seriji A
952 pregleda 0 komentar(a)
Ni titula nije bila dovoljna da ostane: Masimilijano Alegri (Foto: REUTERS)
Ni titula nije bila dovoljna da ostane: Masimilijano Alegri (Foto: REUTERS)

Nedostaju još samo neki potpisi, ali su, praktično, “podijeljena” sva mjesta na klupama članova Serije A za sljedeću sezonu.

Masimijilano Alegri, koji je Juventusu donio šampionsku titulu (ali nije uspio u Ligi šampiona, što je bio glavni cilj), Lućano Spaleti, koji je Inter odveo u Ligu šampiona, te Đenaro Gatuzo, koji je zamalo uspio da odvede Milan u LŠ, nijesu dobili povjerenje uprave klubova da nastave posao. Na njihova mjesta stigli su Mauricio Sari (Juventus), Antonio Konte (Inter) i Marko Đanpaolo (Milan), obojica se vraćaju iz Premijer lige.

Interesantno, i tri bivša selektora Italije neće raditi u Seriji A iduće sezone, barem ne od početka. Čezare Prandeli je izborio opstanak sa Đenovom, ali nije dobio novi ugovor. Još tokom prošle sezone su smijenjeni Roberto Donadoni (Bolonja) i Đanpjero Ventura (Kjevo).

U Bolonji je odlično posao odradio Siniša Mihajlović, pa je srpski stručnjak dobio novi, trogodišnji ugovor.

Osim Sarija i Kontea, u Seriju A se vraća i Hrvat Ivan Jurić (zamijenio je Alfreda Aljetija, koji je ekipu uveo u viši rang), koji će pokušati da povratniku u elitno društvo, Veroni, obezbijedi optanak u Seriji A. Novo ime u Italiji je Portugalac Paulo Fonseka, rođen u Mozambiku, novi trener Rome (zamijenio je Klaudija Ranijerija), koji je stigao iz Šahtjora i potpisao trogodišnji ugovor.

Andrea Andreacoli, koji je ispao sa Empolijem, preuzeo je Đenovu, dok na klupu Sampdorije (čim definiše ugovorni raskid sa Romom) dolazi Euzebio di Franćesko.

Ostatak klubova nije mijenjao trenere, pa će Karlo Anćeloti voditi Napoli, Đanpjero Gasperini Atalantu, Valter MazariTorino, Simone Inzagi Lacio, Roberto de Zerbi Sasuolo, Igor Tudor Udineze, Leonardo Semplići SPAL, Roberto d’Aversa Parmu, Rolando Maran Kaljari, Vinćenco Montela Fiorentinu, Euđenio Korini Brešu i Fabio Liverani Leće.

Bonus video: