Napolitanac u Torinu, Sari predstavljen: Nisam izdajnik; De Laurentis: Navijači znaju da ih je izdao

"Moj izbor je logičan i nema potrebe da se pravi sapunica oko toga", kazao je Sari, koji je prošle sezone vodio Čelsi do trofeja u Ligi Evrope i plasmana u Ligu šampiona
2599 pregleda 0 komentar(a)
Mauricio Sari, Foto: Juventus
Mauricio Sari, Foto: Juventus

Mauricio Sari je danas predstavljen kao trener Juventusa.

Dolazak Napolitanca i bivšeg trenera Napolija u Torino, na sjever Italije, nije uobičajen fudbalski transfer, ali je Sari na promociji rekao da se ne osjeća kao izdajnik.

"Proveo sam tri godine u Napoliju, a zatim odlučio da odem u inostranstvo. Kada sam osjetio potrebu da se vratim u Italiju, dobio sam ponudu Juventusa i to je to. Poštujem svakoga i u svakom klubu dajem 110 odsto. Moj izbor je logičan i nema potrebe da se pravi sapunica oko toga", kazao je Sari, koji je prošle sezone vodio Čelsi do trofeja u Ligi Evrope i plasmana u Ligu šampiona.

Odgovor iz Napulja je stigao brzo...

" Navijači Napolija shvataju da je Sari veliki izdajnik", poručio je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis.

"Volio bih više od svega da ga Karlo Anćeloti pobijedi na terenu".

Dok je bio trener Napolija, Sari je ulazio u sukob sa Juventusom i navijačima. U aprilu prošle godine iz autobusa im je pokazivao srednji prst...

"Pogriješio sam, ali to je bila reakcija upućena grupi od 10-20 idiota, ne navijačima Juventusa. Ako od 40 hiljada ljudi, postoji njih deset koji te pljuju, reakcija mora da uslijedi. Ja te ljude ni ne doživljavam kao navijače Juventusa. Takođe, kao trener Napolija branio sam klub svim dozvoljenim sredstvima", rekao je Sari.

Bonus video: