Štrajk završen, novac nađen: "Lavovi" krenuli u Egipat

Eto je bio posrednik u pregovorima fudbalera sa čelnicima saveza i ministrom sporta, koji je uplatio prvu ratu od 20 miliona centralnoafričkih franaka (oko 30 i po hiljada eura), čime je odobrovoljio reprezentativce
1778 pregleda 0 komentar(a)
Posrednik Eto
Posrednik Eto
Ažurirano: 21.06.2019. 18:29h

Štrajk u Kamerunu je gotov, fudbaleri idu na Kup Afrike.

Samuel Eto je riješio krizu u nacionalnom timu i smirio igrače, koji su odbili da putuju u Egipat dok se im ne isplate premije i ranije dogovoreni bonusi.

Eto je bio posrednik u pregovorima fudbalera sa čelnicima saveza i ministrom sporta, koji je uplatio prvu ratu od 20 miliona centralnoafričkih franaka (oko 30 i po hiljada eura), čime je odobrovoljio reprezentativce.

Do kulminacije krize je došlo, nakon što su fudbaleri nisu dobili obećani novac, a pritom su sami plaćali avionske karte do Dohe (Katar), gdje su se pripremali za Kup Afrike. Troškove priprema snosio je FS Katara.

Kamerun je u velikoj finansijskoj krizi, jer je, navodno, više milijardi franaka uloženo u vojsku u pokušaju da se spriječi pobuna u regiji Adamava, koja traži otcjepljenje i stvaranje nove države - Ambazonije.

Bonus video: