Roman Abramovič ostaje bez Čelsija?!

5 komentar(a)
Roman Abramovič, Foto: Beta-AP
Roman Abramovič, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.03.2018. 17:06h

Klub londonske elite, Čelsi, mogao bi biti konfiskovan vlasniku Romanu Abramoviču, piše londonski "Tajms". Odnose Engleske i Rusije poremetilo je trovanje nervnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skipalja u Velikoj Britaniji.

U Velikoj Britaniji se uveliko poziva i na bojkot Mundijala u Rusiji a članovi engleske kraljevske porodice, ministri i članovi njihovih familija su najavili da neće ići u Rusiju na utakmice Svjetskog prvenstva.

Engleska priprema zakon, kojim bi omogućila konfiskovanje imovine ruskim državljanima umiješanim u korupciju i koji su nezakonito stečen novac investirali na zapadu Evrope.

Ukoliko bude dokazano da je vlasnik Čelsija Roman Abramovič u Velikoj Britaniji "oprao" nelegalno stečen novac, onda će mu, nakon usvajanja zakona, biti konfiskovana sva imovina na Ostrvu, uključujući i fudbalski klub Čelsi.

Na mogućnost bojkota Mundijala osvrnuo se i selektor Gordog Albiona, Garet Sautgejt.

"Naravno, pratim šta se dešava i to je ozbiljan problem, koji se brzo razvija. No, moj je posao priprema ekipe za fudbalsmo takmičenje i koliko ja znam - pripremamo se za najveće takmičenje. Mi nemamo sumnji da nam je na Mundijalu mjesto koje smo zaslužili. A jedino o čemu treba brinuti je bezbjednost ekipa i navijača u Rusiji. Samo o tome treba razmišljati, ali to nije opis mog posla", kazao je Sautgejt za "Gardijan".

Bonus video: