Plejada talenata iz Radonjićeve "akademije"

Omladinci Budućnosti, koje predvodi trener Srđan Radonjić, dominantno osvojili duplu krunu u Crnoj Gori. Čak devet igrača priključeno prvom timu
2856 pregleda 0 komentar(a)
Totalna dominacija: Omladinci Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Totalna dominacija: Omladinci Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Nakon dugi niz godina, omladinci Budućnosti ostvarili su totalnu dominaciju na crnogorskoj fudbalskoj sceni. Osvojili su duplu krunu, ali ni ona na najbolji način ne ilustruje tu dominaciju. Ne ilustruju je čak ni brojke, a one su nestvarne - ubjedljivo prvo mjesto u Crnogorskoj omladinskoj ligi, uz gol-razliku plus 101 (115:14) i trijumf u finalu Kupa od 9:0 nad Grbljem.

Dominaciju i talenat generacije možda ponajbolje opisuje činjenica da je trener prvog tima Budućnosti Branko Brnović poveo na pripreme čak devet fudbalera koji su bili dio šampionskog tima omladinaca Budućnosti u minuloj sezoni.

Iza velikog uspjeha novih nada podgoričkog tima stoji „potpis” njihovog trenera, Srđana Radonjića - nekadašnjeg golgetera Budućnosti, crnogorskog reprezentativca, fudbalera koji je igrajući za Partizan bio najbolji strijelac Prve lige Srbije i Crne Gore...

Radonjić, kome je ovo prvi samostalni trenerski posao, nije mogao bolje da počne.

- Na poziv sportskog direktora Rista Lakića preuzeo sam omladinski tim Budućnosti. U pitanju je generacija fudbalera rođenih 2000. godine koja minulih sezona nije osvajala trofeje, a koja ima zavidan talenat i kvalitet. U konsultaciji sa direktorom odlučili smo da tim fudbalerima pridodamo i fudbalere rođene 2001. godine, da maltene spojimo dvije generacije. Uz učešće nekih kadetskih igrača, rođenih 2002. i 2003. godine, koje vodi Nikola Rogošić, napravili smo uspješan miks, koji nam je donio dvije duple krune - u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji, što Budućnost odavno nije napravila - kaže Radonjić, napominjući da ništa ne bi mogao bez svojih saradnika u stručnom štabu, Marka Janjevića, Milivoja Grbovića i Ljuba Belojevića.

Pojedinci su bili dio uspješnog kolektiva, a Radonjić izdvaja fudbalere koji su priključeni prvom timu:

- Petar Vukčević je već debitovao za prvi tim, sa kojim su i ranije trenirali i Obradović i Nikčević. Tu su još Bojović, Mrvaljević, Osmanović, još mlađi Vukotić i Striković, te najmlađi Lazar Mijović, koji je 2003. godine. Trener Brnović je prepoznao njihov kvalitet, zato su sada sa prvim timom. Ono što je vrlo značajno jeste da čak sedam od devet igrača koji su sa prvim timom imaju pravo nastupa u omladinskoj konkurenciji i naredne sezone - kaže Radonjić.

- Pomenuo bih i igrače koji su izašli iz omladinaca, najboljeg strijelca Gluščevića, Japanca Catamija, Petra Vukčevića, Omera Šabotića. Nadam se da ćemo i njima dalje pomoći da se razvijaju na pravi način.

Bonus video: