NEVJEROVATNO: Treća smrt mladih fudbalera u samo 10 dana

LIlebek je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Norveške
1 komentar(a)
Adrian Lilebek, Foto: Ekstrabladet.dk
Adrian Lilebek, Foto: Ekstrabladet.dk
Ažurirano: 16.03.2018. 18:45h

Svijet fudbala je u šoku! u Samo deset dana preminula su trojica mladih fudbalera. Nakon kapitena Fiorentine Davidea Astorija i 18-godišnjeg defanzivca francuskog Tura, Tomasa Rodrigesa, umro je i Adrian Lilebek.

Norveška je u šoku. Adrian Lilebek, 20-godišnji igrač drugoligaškog kluba Kongsvinger, preminuo je od akutne infekcije, objavio je "24sata.hr".

On je bio veliki talent norveškog fudbala. Igrao je u defanzivi Kongsvingera i u 114 nastupa postigao je pet golova. Lilebek je prošao sve mlađe selekcije norveške reprezentacije, a onda je iznenada preminuo.

<p>

Klub nije išao u detalje ove velike nesreće:

"Adrian Lilebek Ovlien primljen je u Uleval bolnicu ranije danas. Preminuo je nakon akutne infekcije. Naše misli sada su sa njegovom porodicom i bližnjima", objavio je klub.

"Ne mogu reći ništa osim da je riječ o akutnoj infekciji koja se proširila na krvotok. Ovo je očito jako teško za sve nas. Bez obzira kako se okrene, tragedija je da 20-godišnjak ovako ode", rekao je advokat Age Hennng Andersen za norvešku TV2.

Iz Norveškog fudbalskog saveza takođe su reagovali saopštenjem.

"Ovo je tragičan događaj. Bio je to mladić s cijelim životom ispred sebe, na i izvan terena. Misli su mi prvenstveno s njegovom obitelji i bližnjima, ali i sa svima u klubu koji su teško primili ovu vijest. Ovo je jako tužan dan za norveški fudbal", kazao je Ingve Havik, portparol Norveškog fudbalskog saveza.

Bonus video: