"U j..... Bijelu kuću neću ući": Američka fudbalerka ponovo podijelila SAD

Reprezentativka SAD koja blista na ženskom Mundijalu, pokrenula je debate o američkom patriotizmu, jer ne pjeva himnu, niti drži ruku na srcu tokom njenog intoniranja
3668 pregleda 2 komentar(a)
Megan Rapino, Foto: AP
Megan Rapino, Foto: AP
Ažurirano: 26.06.2019. 14:59h

Megan Rapino je simbol američkog fudbala, sporta i bunta.

Reprezentativka SAD koja blista na ženskom Mundijalu, pokrenula je debate o američkom patriotizmu, jer ne pjeva himnu, niti drži ruku na srcu tokom njenog intoniranja.

To je njen način da pokaže nezadovoljstvo politikom Donalda Trampa, koji je, s druge strane, njeno ponašanje nazvao - neprihvatljivim i nepristojnim.

Odgovor je stigao nakon pitanja da li bi išla na prijem kod predsjednika ako reprezentacija SAD osvoji titulu prvaka svijeta:

"Ne zanima me što misli. U j..... Bijelu kuću neću ući, mada me vjerovatno neće ni pozvati" , kazala je Rapino.

Ona je prije dvije godine postala prvi bijeli sportista koji je kleknuo tokom intoniranja nacionalne himne i tako se pridružila buntu protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti, koji su pokrenuli tamnoputi sportisti, na čelu sa Kolinom Kapernikom.

Na početku je klečala, a kasnije, nakon što je Fudbalski savez SAD uveo pravilo da svi moraju da stoje tokom intiniranja himne, nije željela da pjeva i da drži ruku na srcu.

Bonus video: